Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Aizvadīta Latvijas kausa ''Canam Trophy'' 2017.gada sezona

Aizvadīta Latvijas kausa ''Canam Trophy'' 2017.gada sezona
Foto: LAF

Ar noslēdzošos posmu Madonas pusē nedēļas nogalē aizvadīta CanAm trophy sezona. Spraigi notikumi risinājās visās klasēs, kur tika noskaidroti posma un sezonas labākie.

ATV hobby klasē šajā posmā uzvaru izcīnīja viesis no Igaunijas – Hendrik Laur (kas, starp citu, šajās sacensībās demonstrēja īpašu izturību startējot divās ieskaites grupās un plūca uzvaras laurus ATV Sport klases kopvērtējumā), taču tas netraucēja Andrim Šalaginovam nosargāt savu pirmo vietu ATV hobby gada kopvērtējumā, šajās sacensībās iegūstot otro vietu. Gada kopvērtējumā otrais palika Ģirts Apelis, kas šoreiz ierindojās vien piektajā vietā. Trešā vieta viesim no Lietuvas Tomas Adamonis, kas šajās sacensībās tikai devītais. Madonā trešā vieta Ilmāram Lubiņam.

ATV hobby 750 klasē par uzvarētāju pārliecinoši kļuva Rolands Puravs, uzvarot visos posmos un neatstājot nekādus variantus konkurentiem, bet otrā vieta viesim no Lietuvas Gedas Kalinauskas, kas ne vien otrais šajās sacensībās, bet arī otrais gada kopvērtējumā. Trešo vietu kopvērtējumā ieguva Rugāju pārstāvis Jānis Burka, kas šajās sacensībās ierindojās ceturtajā vietā, piekāpjoties Mārtiņam Naglim.

ATV sport klasē gada kopvērtējumā pārliecinoši pirmais Hendrik Laur no Igaunijas, kas šoreiz, startējot divās kategorijās, spēja kāpt vien uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Otrais gada kopvērtējumā Sandis Putniņš vien par nieka tiesu apsteidzot šī posma uzvarētāju Daividas Rudokas no Lietuvas, kas kopvērtējumā ir trešajā vietā. Bet otrais Madonas sacensībās arī kaimiņzemes Lietuvas pārstāvis Povilas Ignatavičius.

Side by side klasē pirmais Modris Krauklis ar stūrmani Valteru Kraukli, aiz sevis atstājot Jāni Kivelnieku ar stūrmani Robertu Stumpu, bet trešais Antons Brehovs un Deniss Boļšakovs.

CT1 klasē izcīnot uzvaru arī pēdējā posmā, uzvaru sezonas kopvērtējumā izrāva pagājušā gada uzvarētāji Vadims un Sanita Selecki. Otrie sezonas kopvērtējumā – Apes pārstāvji Ernests Pūrakalns un Dāvis Drubiņš, vien par nieka tiesu apsteidzot Andreju Brehovu un Vladimiru Loiku. Tas viss, neskatoties uz to, ka šajā posmā otro vietu izcīnīja viesi no Igaunijas Ivar Haabsar un Ullar Sikk – ar to nebija pietiekami, lai cīnītos par sezonas goda pjedestālu.

Informāciju, sadarbībā ar LAF Trofi reidu komisiju, sagatavoja:
Kristīne Pavlovska
LAF preses sekretāre


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.