Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu rallija braucējs piedalīsies trīs sacensībās Spānijā

Latviešu rallija braucējs piedalīsies trīs sacensībās Spānijā
Mārcis Ķenavs
Foto: ASRT Media

Kamēr līdz rallijam "Latvija" vēl ir atlicis vairāk nekā viens mēnesis, ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs pēc lieliskā Kurzemes rallija, kurā kopā ar Gati Cimdiņu izcīnīja trešo vietu absolūtajā ieskaitē, dosies uz Spāniju, lai tur piedalītos vairākās sacensībās uz asfalta seguma. Starts Spānijā paredzēts, lai Mārcis un ASRT komanda varētu iegūt jaunas zināšanas un pieredzi, kas noderēs gaidāmajam rallijam "Latvija".

"Uz dienvidu zemi dosimies kopā ar Ričardu Vīksnu, lai mācītos braukt pa asfalta segumu. Iegūto pieredzi pēc tam varēsim izmantot gan ceļot ekipāžas brauktprasmi, gan komandai kopumā," braukšanas mērķus atklāja ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs.

"Aplūkojot LRČ kopvērtējumu, mūsu komandas braucējam Igoram Bulancevam vēl ir matemātiskas iespējas izcīnīt čempiontitulu, tāpēc, lai viņš labāk sagatavotos pēdējam rallijam, ceram, ka ar tām zināšanām, ko iegūsim Spānijā, mēs viņam varēsim palīdzēt."

"Ja skatāmies tālāk par Latvijas robežām, tad gan pasaules, gan Eiropas rallija čempionāta posmos ir asfalta seguma ralliji, kuros iekrātā pieredze varētu ļoti noderēt. Varu teikt, ka sacensības, kuras plānojam aizvadīt Spānijā, ir ASRT komandas nākotnes vārdā, jo, iespējams, nākamgad piedalīšos kādās augstāka līmeņa sacensībās, kurās, ja startēšu, vēlos būt pēc iespējas labāk sagatavojies".

"Trijās nedēļās plānojam apmeklēt trīs sacensības, no kurām pirmās sacensības notiks jau šīs nedēļas nogalē. Tās būs augsta līmeņa kalnā braukšanas sacensības, kur būs jāveic viens ātrumposms vairākas reizes. Tās būs īpaši sagatavotas mašīnas, kas būs līdzīgas formulām. Varētu teikt kaut kas līdzīgs Paikspīkas sacensībām Amerikā."

Lai arī Mārcim un komandai nav lielu zināšanu braukšanai pa asfaltu, zināms, ka Spānijā ar mūsējiem strādās ļoti pieredzējis spāņu treneris. "Ja mēs Latvijā un Baltijā esam spēcīgi uz grants seguma, tad diemžēl zināšanas, kā braukt uz asfalta, mums nav. Pirms pašām sacensībām aizvadīsim testus, lai apgūtu dažādas nianses un lai mūsu partneri, kuriem ir liela pieredze sacensībā uz asfalta seguma, palīdzētu mums pareizi noregulēt mašīnu. Kopīgi ar mums gan testos, gan sacensībās strādās daudzkārtējais Spānijas asfalta rallija čempions".

Pēc kalnā braukšanas sacīkstēm Mārcim paredzētas vēl divas sacensības – rallijsprints un rallijs. "20. septembrī startēsim asfalta rallijsprinta sacensībās, kur brauksim ar mūsu ASRT Mitsubishi Evo X. Protams, pēc pēdējā Kurzemes rallija šis auto Latvijā būs pilnībā sagatavots asfalta vajadzībām – asfalta bremzes, asfalta amortizatori u.t.t, bet visi nepieciešamie regulējumi tiks veikti Spānijā. Pēc rallijsprinta, 27. septembrī, startēsim lielajā Spānijas rallija čempionāta posmā, kur mūsu uzdevums jau būs parādīt, ko esam iemācījušies braukšanā uz asfalta," stāstījumu pabeidz Ķenavs, kurš saka lielu paldies saviem sponsoriem un visai ASRT rallija komandai.

Izmantotie resursi:
ASRT | Building cars for the rally, rent and sale

  +1 [+] [-]

, 2014-09-11 22:00, pirms 10 gadiem
Pirmais O-kartes akadēmijas auglis

     [+] [-]

, 2014-09-12 07:07, pirms 10 gadiem
Ļoti labi, jābīdā kaut kā Sirmacis, pietiks taču ar 3 tituliem Latvijā, vajag uzbraukt pasaulē Junior Wrc