Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Žala/Mālnieks uzvar ''Samsonas Rally'', Seskam izstāšanās

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Žala/Mālnieks uzvar ''Samsonas Rally'', Seskam izstāšanās
Mārtiņš Sesks/Māris Kulšs. Foto: Martins Sesks Rally

9. un 10. augustā Lietuvā startēja ''Samsonas Rally'', kurā uzvaru svinēja apvienotā lietuviešu un latviešu ekipāža Vaidotas Žala un Andris Mālnieks.

Šajā rallijā uz starta izgāja ap 50 ekipāžām. Uzvarot 14 no 16 ātrumposmiem, pārliecinošu uzvaru, startējot ar ''Škoda Fabia R5'', svinēja Vaidotas Žala/Andris Mālnieks. Tikmēr otro vietu izcīnīja Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis (''Mitsubishi Mirage RS Proto Evo II''), kuri Žalam zaudēja divas minūtes un 17 sekundes. Tikmēr LARČ3 klasē Vorobjovam 1.vieta.

Trešais – Giedrius Notkus (Mitsubishi Lancer Evo IX). Tikmēr ceturto vietu izcīnīja Martinas Samsonas, kurš startēja ar savu pilnpiedziņas BMW M3X E46.

Pēc pirmās dienas sestie bija Mārtiņš Sesks ar stūrmani Māri Kulšu, kuri šajā posmā pirmo reizi startēja ar “Neiksans Rallysport” komandas ''Ford Fiesta NRC'' automašīnu. Otrajā dienā temps tika kāpināts, un pēc tam, kad no otrās vietas tehnisku problēmu dēļ izstājās soms Tēmu Asunmā, Sesks jau bija pakāpies uz otro vietu, taču diemžēl 14.posmā arī viņš bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ - stūres pastiprinātāja defekts.

Diemžēl neveiksmīgs rallijs ar jauno ''Volkswagen Polo GTI R5'' padevās Vitautam Švedam, kurš atkal piedzīvoja avāriju – šoreiz pirmajā ātrumposmā.

Jāpiebilst, ka pēc pirmās dienas 11.vietā bija pieredzējušais soms Tonijs Gardemeisters (BMW M3 E36), taču otrās dienas pirmajā posmā soms izstājās tehnisku iemeslu dēļ.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Žala V.Škoda Fabia R51:08:48.5
2.Vorobjovs J.Mitsubishi Mirage RS Proto Evo II+2:17.0
3.Notkus G.Mitsubishi Lancer Evo IX+2:23.5
4.Samsonas M.BMW M3X E46+3:56.8
5.O'Brien P.Mitsubishi Lancer Evo X+6:07.5
6.Tamašauskas J.BMW M3 E46 Compact+7:09.1
7.Greguła J.Subaru Impreza STi N15+8:06.9
8.Virves RobertFord Fiesta R2T+11:21.5

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed