Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala: "Lapi nav gatavs cīņai par WRC titulu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvala: "Lapi nav gatavs cīņai par WRC titulu"
Esapeka Lapi Somijas WRC posmā
Foto: REUTERS/Scanpix

Pieredzējušais somu rallists Jari-Mati Latvala uzskata, ka viņa pārstāvētās "Toyota" komandas pilots Esapeka Lapi, lai gan daudzus pārsteidza ar uzvaru pasaules čempionāta Somijas posmā, nākamgad vēl nebūs gatavs sacensties par titulu.

Aizvadot vien ceturtās sacensības WRC klasē, Lapi pārliecinoši uzvarēja Somijas rallijā. Iepriekš viņš ieguvis titulus Eiropas čempionātā un pasaules čempionātā WRC2 klasē, līdz ar to daudzi no viņa gaida panākumus arī augstākajā kategorijā. Latvala tomēr uzskata, ka nākamgad Lapi nebūs starp kandidātiem uz titulu.

"Lai cīnītos par titulu, viņam vajag vairāk pieredzes," uzskata Latvala. "Ir ralliji, kā piemēram Meksikas posms, kuros viņš vispār nav braucis. Ja gribi cīnīties par pirmo vietu čempionātā, ir jābūt pieredzei visos rallijos."

Nedaudz skarbajam, bet patiesam viedoklim Lapi piekrīt.

"Tas, ko saka Jari-Mati, ir taisnība," nenoliedz Lapi. "Kā redzējām, Somijas rallijā man ir laba pieredze, šogad tur startēju jau sesto reizi. Nākamnedēļ brauksim Vācijā, kas nebūs mana komforta zona. Argentīnā un Meksikā es nekad neesmu startējis, bet, lai cīnītos par titulu, jāspēj konkurēt katrā posmā. Ja kādreiz gribu sacensties par titulu, mani gaida liels izaicinājums. Šobrīd prioritāte ir gūt pieredzi rallijos, censties iegūt stabilus rezultātus un tad jau sacensties augstākajā līmenī."

Latvala, kurš šogad uzvarēja posmā Zviedrijā, pašlaik pasaules rallija čempionāta kopvērtējumā ir ceturtais, 46 punktus aiz vadībā esošā "Hyundai" pilota Tjerī Noivila. Tikmēr Lapi, kurš aizvadījis tikai četrus no deviņiem posmiem, ir desmitais. Portugālē viņš finišēja desmitais, Itālijas posmā bija ceturtais, bet Polijā piedzīvoja izstāšanos.

Gan Latvalam, gan Lapi ir līgums ar "Toyota" komandu uz 2018. gada sezonu, kamēr Juho Hanninens, kurš, aizvadot pilnu sezonu, šobrīd ir vien devītais, savu vietu visticamāk būs spiests zaudēt. Zināms, ka komandas vadītājs Tomijs Makinens izteicis vēlmi nolīgt pašreizējo "M-Sport" pilotu Elfinu Evansu, kurš posmā Somijā pārsteidza ar otro vietu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-11 15:36, pirms 7 gadiem
Pēc Lēba aiziešanas tur nav neviens ĪSTENS čempions, bet tikai tādi, kas uzvar, jo tur nebrauc izcilības

     [+] [-]

, 2017-08-11 15:57, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Pēc Lēba aiziešanas tur nav neviens ĪSTENS čempions, bet tikai tādi, kas uzvar, jo tur nebrauc izcilības
ja nav izcīnīti 10 čempiontituli, tad nav ĪSTENS čempions? tad jau sanāk, ka visā rallija vēsturē ir tikai viens īstens čempions, Loebs!
manuprāt, šī wrc sezona ir interesantākā pēdējos 15 gados, kamēr sekoju līdz šim sporta veidam.

     [+] [-]

, 2017-08-11 16:24, pirms 7 gadiem
wtaatp rakstīja: ja nav izcīnīti 10 čempiontituli, tad nav ĪSTENS čempions? tad jau sanāk, ka visā rallija vēsturē ir tikai viens īstens čempions, Loebs!
manuprāt, šī wrc sezona ir interesantākā pēdējos 15 gados, kamēr sekoju līdz šim sporta veidam.
ne tā biju domājis, bet to, ka šie džeki, kas tagad cīnās nav labākie pasaulē

     [+] [-]

, 2017-08-11 16:41, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: ne tā biju domājis, bet to, ka šie džeki, kas tagad cīnās nav labākie pasaulē
pašreiz, šie džeki IR labākie... tas, ka vēsturē ir bijuši labāki, iespējams, bet to nevar salīdzināt aiz tā, ka bija savādāka tehnika, savādāki tehniskie noteikumi u.t.t.