Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

DTM pilots Millers zaudē derībās, bet kļūst par Nitiša komandas biedru

Juris Grīns
Juris Grīns

DTM pilots Millers zaudē derībās, bet kļūst par Nitiša komandas biedru
Niko Millers
Foto: Twitter.com/nico_mueller

Latviešu autosportista Reiņa Nitiša pārstāvētajai zviedru komandai "EKS" pirms septembrī plānotā posma Francijā pievienosies ceturtais pilots - DTM startējošais "Audi" braucējs Niko Millers.

25 gadus vecais Millers jau ceturto sezonu startē Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM), kur pārstāv "Audi" rūpnīcas komandu "Audi Sport Team Abt". Pērn viņš ieguva pirmo uzvaru karjerā un sezonu pabeidza devītais, bet šogad vēl uz pjedestāla nav kāpis, DTM kopvērtējumā ieņemot 14. pozīciju.

"EKS" komanda uz posmu Francijā startēs četru pilotu sastāvā, jo Millers pievienosies Matiasam Ekstremam, Tomasam Heikinenam un Reinim Nitišam. Tāpat kā Nitišs, arī Millers par punktiem cīnīsies tikai izdividuālajā vērtējumā.

"Pasaules rallijkrosa čempionātam sekoju jau kādu laiku un man patiesi patīk šīs sacīkstes un tur valdošā atmosfēra," pirms debijas saka šveicietis. "2016. gada DTM pavasara testos mēs ar Matiasu noslēdzām derības: ja uzvarēšu es, dabūšu vietu pie "EKS" komandas "Audi S1 Supercar". Pretējā gadījumā man būtu jātīra viņam riteņi. Par nelaimi, es zaudēju un devos uz Barselonu, lai atmaksātu parādu. Laikam visu izdarīju labi, jo uzreiz pec tam viņš man atļāva iesēsties savā mašīnā. Tās ir neticamas un rada atkarību. Kopš tās dienas man sapnis bija startēt pasaules rallijkrosa čempionātā, un Francijā tas kļūs par īstenību."

Iepriekš savā karjerā Millers startējis un guvis uzvaras arī GP3 un "Formula Renault 3.5" formulu sacīkstēs. 2010. gadā viņš GP3 seriālā ieguva trešo vietu, bet 2013. gadā bija piektais "Formula Renault 3.5" čempionātā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-11 10:07, pirms 7 gadiem
Būs labs Nitiša aizvietotājs nākamajā sezonā. Reinim jāstartē kartingos. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-08-11 11:00, pirms 7 gadiem
Jā, Jēkab, varēsi turpināt ostīt dūmus!

     [+] [-]

, 2017-08-14 07:01, pirms 7 gadiem
Reinim jāsaņemas vai nu iespēju būs izniekojis!!!!