Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Otrajā posmā Dambis/Saukāns vairāk kā stundu pavada rokoties smiltīs, kopvērtējumā - 32. vieta

Otrajā posmā Dambis/Saukāns vairāk kā stundu pavada rokoties smiltīs, kopvērtējumā - 32. vieta
Andra Dambja un Māra Saukāna ekipāža pirms rallija starta
Foto: No komandas personīgā arhīva

Vakar Maskavā tika dots starts rallijreidam ''Silk Way 2011'', kurā startē arī trīs latviešu ekipāžas. Pēc divām dienām visaugstāk atrodas Andra Dambja un Māra Saukāna ekipāža.

Pirmajā dienā pilotiem bija jāveic 260 kilometrus gara distance, kuru visātrāk veica krievu ekipāža Aleksandrs Želudovs. 28. vietā ierindojās Dambis/Saukāns, 40. pozīcijā pēc pirmās dienas, līderiem zaudējot 56 minūtes, bija Māris Vilcāns/Daira Vilcāne, bet 56. vieta - Aldim Vilcānam/Vladimiram Makarenko. Tikai 68. vietā ierindojās šī rallija viens no favorītiem Stefans Peteransels, kura automašīnai pirmajā dienā bija tehniskas problēmas.

Šodien, rallija otrajā dienā, sportistiem jau bija jāveic 483 kilometri. Tos visātrāk veica Peteransels, kurš par 14 minūtēm apsteidza poļu sportistu Kšištofu Holovčicu. Labu rezultātu uzrādīja A.Vilcāns/Makarenko, kuriem 17. ātrākais rezultāts. 36. pozīcijā ierindojās M.Vilcāns/Vilcāne, bet 39. pozīcijā, līderiem zaudējot četras stundas un 34 minūtes, palika Saukāns/Dambis. Jāatzīmē, ka šī diena Saukānam un Dambim nebija diez ko veiksmīga, jo, kā ziņots twitter kontā, tad ekipāža vienā vietā iesēdās un bija spiesta vairāk par vienu stundu rakties laukā no smiltīm. Tāpat šajā laikā pārplīsa viena bremžu trubiņa, kuru ekipāža turpat arī nomainīja. Pēdējā twitter ziņa no komandas bija: "Cilvēku apkārt daudz, tā kā viss kārtībā!"

Rīt, rallijreida trešajā dienā, sportistiem būs jāveic 431 kilometrs.

''Silkwayrally'' rezultāti pēc otrās dienas

VietaEkipāžaMašīnaLaiks
1.HOLOWCZYC (POL) / FORTIN (BEL)BMW09:11:21
2.LAVIEILLE (FRA) / POLATO (FRA)NISSAN+00:53:23
3.MIRONENKO (RUS) / LEBEDEV (RUS)BMW+00:56:06
4.ZHELUDOV (RUS) / RUDNITSKIY (BLR)NISSAN+00:59:31
5.BERKUT (RUS) / PĒTERSONS (LVA)MITSUBISHI+01:12:08
............
10.PETERHANSEL (CHE) / COTTRET (FRA)MINI+02:09:31
19.VILCĀNS (LVA) / MAKARENKO (UKR)MITSUBISHI+03:26:38
32.SAUKĀNS (LVA) / DAMBIS (LVA)OSC+04:56:29
33.VILCĀNS (LVA) / VILCĀNE (LVA)MITSUBISHI+04:57:42

Izmantotie resursi:
www.silkwayrally.com


, 2011-07-12 08:43, pirms 13 gadiem
Nu pa valsts naudu braucot, šajā konkurencē varēja jau vismaz 15-niekā turēties.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.