Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Mālnieks Igaunijas rallija čempionāta 3. posmā izcīna otro vietu R2 klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks/Mālnieks Igaunijas rallija čempionāta 3. posmā izcīna otro vietu R2 klasē
Sesks/Mālnieks
Foto: Indrek Allik

9.- 10. jūnijā LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks startēja Igaunijas rallija čempionāta trešajā posmā. EMV6 klases kopvērtējumā tika izcīnīta otrā vieta, abās dienās sīvi sacenšoties ar Kena Torna ekipāžu.

Rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks Hāpsalu apkārtnē aizvadīja Igaunijas rallija čempionāta trešo posmu “Lyoness Laane-Eesti Ralli”. Uz šīm sacensībām ekipāža devās kā Igaunijas čempionāta vicelīderi, un arī šajās dienās pierādīja, ka ir ātri un konkurētspējīgi. Latvieši pēdējā ātrumposmā bija ātrākie EMV6 klasē, par 1,1 sekundi apsteidzot savu lielāko sāncensi – vietējo sportistu Kenu Tornu – bet ar to bija nedaudz par maz, lai triumfētu šajā rallijā. Uzvaru absolūtajā ieskaitē izcīnīja Georgs Gross, kurš startēja ar ''Fprd Fiesta WRC'' automašīnu.

Arī šis Igaunijas čempionāta posms nebija bez piedzīvojumiem – divreiz tika pārsists ritenis, kas gan šoreiz mūsu ekipāžai nespēlēja izšķirošu lomu, jo vienreiz tas notika pašā ātrumposma finišā, bet otrreiz tajā pat ātrumposmā, kad ar pārsistu riteni, laiku zaudēja arī mūsu ekipāžas galvenie sāncenši. Paši sportisti smejas: ''Šo varētu nosaukt par akmeņu un krustojumu ralliju. Vienā no ātrumposmiem četras līderu ekipāžas pārsita riteņus.”

Mārtiņš Sesks atzinās, ka šis rallijs viņam esot ne visai paticis: “Garas taisnes, kas Latvijas rallijos nav ikdiena, pat līdz 1,6km garas. Lai arī izcīnīta otrā vieta, neesmu īsti ar savu sniegumu pilnībā apmierināts, ir kur augt. Lieki neriskējām – pēc iepriekšējo ralliju pieredzes, galvenais bija saprātīga braukšana un veiksmīgs finišs.”

Kā atzina ekipāžas treneris Uldis Briedis: “Šis ir rallija posms, kurā bija daudz elementu, kas Mārtiņam vēl ne līdz galam izdodas, tādēļ tas bija lielisks posms pieredzes krāšanai. Daudz krustojumi, bremzēšana caur ātru līkumu uz lēnu, ļoti daudz bija jāpaļaujas uz savām sajūtām, intuīciju. Zinām pie kuriem elementiem ir vairāk jāstrādā. Pēc ieilgušā neveiksmju posma finišēt otrajā vietā ir labs sasniegums. Plāns, pie kā turpmāk strā-dāsim – asfalta braukšana.”

Dainars Dambergs, LMT AA vadītājs: “Sacensībās cīņas spars bija gana liels, divu līderu cīņas bija spraigas un savstarpēji interesantas. Esam veiksmīgi nobraukuši, bet liels darbs vēl ir priekšā.”

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija
LMT Autosporta Akadēmija
Sabiedriskās attiecības