Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvieši gūst otro vietu Abū Dabī rallijreidā, Petranselam uzvarēt palīdz sieva

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvieši gūst otro vietu Abū Dabī rallijreidā, Petranselam uzvarēt palīdz sieva
Petranselu ģimenes ekipāža. Foto: X-Raid

Vairāki vadošie Dakaras rallija braucēji, kā arī latviešu autosportists Aldis Vilcāns aizvadījuši Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošās rallijreida sacensības "Abu Dhabi Desert Challenge". Latvijai pjedestāls savā klasē.

Pasaules kausā "Cross-Country" rallija disciplīnā vairs nav iekļautas krietni īsākās bajas, līdz ar to šosezon kalendārs sastāv no četrām sacīkstēm. Divas no tām jau aizvadītas, bet vēl priekšā bezceļu cīņas Kazahstānā un Marokā. Sākotnēji bija paredzēti pieci posmi, taču maijā plānotais rallijreids Turkmenistānā ir atcelts.

Sezona iesākās jau februāra otrajā pusē, kad Katarā tika aizvadītas sacensības "Manateq Qatar Cross-Country Rally". Tajās uzvaru izcīnīja šī gada Dakaras rallija pirmās vietas ieguvēja, mājinieka Nāsira El-Atijas ekipāža, kas startēja ar "Toyota Hilux".

Tikmēr šī mēneša sākumā noslēdzās "Abu Dhabi Desert Challenge", kas tika aizvadītas piecos ātrumposmos. To garums bija aptuveni no 200 līdz 300 km, bet uz starta ar divām ekipāžām stājās arī Latvijas komanda "VA Motorsports". Kopumā startēja 39 spēkrati, tāpat uzvarētāji tika noteikti motociklu un kvadriciklu klasēs.

Uzvaru Abū Dabī rallijreidā izcīnīja titulētais Stefans Petransels, kurš startēja ar rūpnīcas "Mini John Cooper Works Rally", bet interesanti, ka ceļu viņam šoreiz lasīja sieva Andreā Petransela. Pirmā posma uzvarētājs El-Atija šoreiz nestartēja.

Aldis Vilcāns un Jānis Stepanovs startēja ar "Toyota Land Cruiser 200" un ierindojās otrajā vietā T2 kategorijā, savukārt trešie šajā klasē - viņu komandas biedri Aleksandrs Baraņenko un Aleksandrs Gorkovs no Krievijas, kuri startēja ar tādu pašu auto.

Nākamās sacensības Pasaules kausā būs "Rally Kazakhstan", kas notiks no 26. maija līdz 1. jūnijam.

Motociklu un kvadru braucējiem šis bija pirmais no šogad plānotajiem četriem pasaules čempionāta posmiem "Cross-Country" rallijā. Uzvaru motociklu ieskaitē guva 2017. gada Dakaras rallija čempions Sems Sanderlends ar "KTM" rūpnīcas motociklu.

Savukārt nākamais posms šajā kategorijā būs "Silk Way Rally", kas no 6. līdz 16. jūlijam notiks Krievijas, Mongolijas un Ķīnas teritorijā. Pēc tam paredzēti posmi Čīlē un Marokā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro