Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Talsu rallijā brauks seši čempioni, uz starta izies arī spēcīgais somu pilots Ketomā

Talsu rallijā brauks seši čempioni, uz starta izies arī spēcīgais somu pilots Ketomā
Jari Ketomā pagājušā gada Somijas WRC rallijā
Foto: www.ewrc.cz

Jau trešo gadu pēc kārtas ''BTA Rally Talsi” tiek saukts arī par Čempionu ralliju, jo Talsos sacensties tiek aicināti aktuālie N4 grupas čempioni no dažādām valstīm. Šogad, 14. un 15. maijā, Talsos spēkiem mērosies seši aktuālie N4 grupas rallija čempioni, pārstāvot Latviju, Lietuvu, Zviedriju, Norvēģiju, Ukrainu, kā arī – Baltijas reģionu, tādēļ jautājums joprojām paliek aktuāls – vai latviešu sportisti pārspēs ārvalstu viesus?

Pērn par Latvijas čempionu autorallijā pirmo reizi kļuva Andis Neikšāns ar stūrmani Pēteri Dzirkalu, turklāt 2010. gadā šī ekipāža izrādījās ātrākā „BTA Rally Talsi” N4 grupas konkurencē. Šogad viņiem būs jāsacenšas ne vien ar vietējiem sportistiem, bet arī ar piecām čempionu ekipāžām no ārvalstīm.

Zviedriju pārstāvēs vairākkārtējs Zviedrijas rallija čempions Jimmy Joge, turklāt Talsos arī šogad redzēsim 2009. gada Zviedrijas čempionu Joki Nīmanu (Jocke Nyman), kurš Talsu rallijā brauca arī pagājušajā gadā.

Sacensībām savu dalību pieteikusi arī Vladimira Petrenko / Dmitrija Jarovenko ekipāža no Ukrainas, kas 2010. gadā izcīnīja Baltkrievijas rallija čempiona titulu. Vladimirs Petrenko ir autosportists ar lielu pieredzi, kas startējis Ukrainas, Polijas, Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas rallijos.

Čempionu cīņās piedalīsies arī divas ekipāžas no Lietuvas - Martins Samuitis ar stūrmani Ramūnu Šaučikovu aizstāvēs Lietuvas čempionu godu, bet Baltijas čempiona statusā Talsos piedalīsies latviešu līdzjutējiem labi pazīstamā Vitauta Šveda un Žilvina Sakalauska ekipāža.

Sekojot Andreasa Mikkelsena pagājušā gada pēdām, arī šogad „BTA Rally Talsi” redzēsim Norvēģijas čempionu ekipāžu Sveinung Bieltved / Rodger Eilertsen. Arī šogad Norvēģi ir vienīgie starp čempioniem, kas sacensībās piedalīsies ar ''Subaru Impreza'', nevis ''Mitsubishi Evolution'' automašīnu.

Šogad čempionu skaits ir lielāks kā iepriekšējos gados, turklāt dalībai pieteikušies arī citi spēcīgi ārvalstu sportisti, piemēram, Jari Ketomā no Somijas. Jāatzīmē, ka 2007. gadā Ketomā jau startēja Latvijā, kad viņš piedalījās rallijā Latvija 2007. Toreiz somu sportists izcīnīja uzvaru, ai sevis atstājot citu somu sportistu – Juhu Salo.

''Tāpat uz starta sagaidāma arī lielākā daļa Baltijas vadošo braucēju. Līdz rallijam ir vairāk kā mēnesis, un uz šo brīdi dalību pieteikušas jau teju 30 ekipāžas, turklāt šis skaitlis katru dienu aug. Tas nozīmē, ka šī gada sacensības Talsos būs vēl aizraujošākas,” stāsta sacensību organizators Raimonds Strokšs.

Kā ierasts, arī šogad ''BTA Rally Talsi” būs ne tikai autosporta sacensības, bet vesela izklaides programma līdzjutējiem. Sestdien, 14. maijā rallija apmeklētāji Sauleskalna estrādē varēs vērot Latvijas Spēkavīru čempionāta elites posmu ar Raimondu Bergmani, izklaidēties Latvijas Gumijlēcēju kluba piepūšamajās atrakcijās vai iepirkties vietējo amatnieku un našķu darītāju tirdziņā, savukārt pie rallija servisa parka būs pieejami izbraucieni ar kartingiem. Pēc pirmās dienas ātrumposmiem visi autosporta līdzjutēji tiks gaidīti arī uz lielo vakara koncertu Sauleskalna estrādē.

Vairāk informācija par pasākumu atrodama Jaunumi-jaunumi

Uzziņai

Jari Ketomā pagājušajā gadā startēja SWRC čempionātā, kurā sportists, izcīnot trīs uzvaras atsevišķos rallijos (visvairāk no visiem SWRC pilotiem), kopvērtējumā izcīnīja augsto ceturto vietu absolūti. Jāatzīmē, ka Ketoma savā mājas lapā kalendārā atzīmējis, ka startēs arī Kurzemes rallijā. Talsu rallijā mēs Ketomā redzēsim ar ''MML-Sports'' rūpnīcā gatavoto ''Mitsubshi Lancer EVO X R4''.

Ketomā pagājušā gada rezultāti

RallijsMašīnaVieta absolūtiVieta klasē
SM Vaakuna RalliMitsubishi Lancer Evo X1. vieta-
Jordānijas WRC rallijsFord Fiesta S200025. vieta6. vieta
Jaunzēlandes WRC rallijsFord Fiesta S20008. vieta1. vieta
Portugāles WRC rallijsFord Fiesta S200011. vieta1. vieta
Somijas WRC rallijsFord Fiesta S2000izstājāsizstājās
Japānas WRC rallijsFord Fiesta S20009. vieta1. vieta
Francijas WRC rallijsFord Fiesta S200011. vieta2.vieta
Velsas WRC rallijsFord Fiesta S2000izstājāsizstājās

''Mitsubshi Lancer EVO X R4'' darbībā

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Kundziņš
"RA Motosport" preses sekretārs


, 2011-04-11 16:09, pirms 13 gadiem
NU beidzot būs skaidrs,vai MML gatavotais EVO-10 ir konkurētspējīgs,vai nav.Wilks ar to Talsos neko neparādīja.Savukārt Ketomaa ar savu auto Talsos ir uzvarējis.Nu un ņemot vārā ka šis Evo būs R4 ,nevis N4,tad mūsējiem it kā vajadzētu ostīt dūmus.Būs interesanti katrā gadījumā.Dalībnieku kvalitāte Talsos aug ar katru gadu,kopš Strokša organizē.Nu baigais malacis džeks ! Visu cieņu.
, 2011-04-11 16:17, pirms 13 gadiem
Labais, jabuut ofici.!!!!!! biju ari pagajusogad un nenozeeloju!!!!!!!!!
, 2011-04-11 16:22, pirms 13 gadiem
Rallij, nu diez muusu n4 spice ar R4 taa iisti spees ciiniities, ja buutu cits pilots tad iespeejams, bet nu liekas ka Ketomaa buus liimenii ja aparaats grieziisies.
Raimim par organizēšanu kā vienmēr lielais cepums.
, 2011-04-11 16:27, pirms 13 gadiem
Man liekas, ka arī ja būtu parastais Evo, tad mūsu braucējiem būtu grūti kaut ko likt pretī Ketomā
, 2011-04-11 16:42, pirms 13 gadiem
Mani savukārt interesē Norvēģa spējas ar STi.. Žēl pagājušajā gadā Mikelsenam tehnika izbeidzās.
, 2011-04-11 17:50, pirms 13 gadiem
gaidaam ralli
, 2011-04-11 18:17, pirms 13 gadiem
cerams ka sogad gar manam majam ies garam atrposms
ja ne ari treninbraucieni ir labi vismaz waresu kadu apturet
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.