Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kristofersons atgriežas pasaules rallijkrosa čempionātā ar mērķi izcīnīt trešo titulu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kristofersons atgriežas pasaules rallijkrosa čempionātā ar mērķi izcīnīt trešo titulu
Johans Kristofersons

Divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions (Pasaules RX) Johans Kristofersons paziņojis, ka šosezon viņš pēc gada pauzes atgriežas Pasaules RX čempionātā.

Pēc diviem izcīnītiem Pasaules RX tituliem 2017. un 2018.gadā, Kristofersons pēc 2018.gada sezonas aizgāja no rallijkrosa, kur 31 gadu vecais pilots aizvadītajā sezonā startēja šosejas sacensībās un rallijā. Jau iepriekš kādā no intervijām Kristofersons, kurš 2017. un 2018.gadā Pasaules RX kopā izcīnīja 18 uzvaras, atzina, ka viņam pietrūkst rallijkross.

Trešdien Johans Kristofersons oficiāli paziņoja, ka pēc gada izlaišanas viņš ar ''Volkswagen Polo GTI RX'' automašīnu atgriežas pasaules RX. Kā ziņo sportists, tad auto esot identisks tam, ar kādu viņš 2018.gadā kļuva par pasaules čempionu.

''Tas bija drudžains periods un tas nebija vieglākais ceļš pa kuru iet. Bijušas daudzas alternatīvas, bet šobrīd jūtos patiešām apmierināts. Rallijkross man ir ļoti tuvs. Visa mūsu enerģija un fokuss tagad tiks veltīts Pasaules RX,'' saka Johans Kristofersons, kurš savā Facebook profilā atzīmēja, ka viņa mērķis ir cīnīties par zeltu.

''Ļoti ceru uz šo sezonu. Ir īpašas sajūtas, ka varēšu startēt ar savu ''Kristoffersson Motorsport'' komandu. Kad 2014.gadā startējam rallijkrosā, mēs uzstādījām trīs gadu plānu kļūt par pasaules čempioniem, ko arī izdevās īstenot, tikai ar PSRX komandu. Bet daži no mūsu ''Kristoffersson Motorsport'' komandas personāla, tā sakot, bija palikuši malā, tāpēc būtu ārkārtīgi patīkami vēlreiz kļūt par čempioniem, bet šoreiz ar ''Kristoffersson Motorsport'' komandu.''

Kā piebilda sportista tēvs, tad vadīt ģimenes komandu pasaules čempionātā patiešām ir virs viņu galvām, taču, pateicoties komandas galvenajiem sponsoriem tika nolemts, ka ir vērts to pamēģināt. Tāpat Tomijs lika noprast, ka tiek skatīts arī uz elektrisko rallijkrosu nākamajos gados.

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship

     [+] [-]

, 2020-03-11 21:33, pirms 4 gadiem
Jau kaut kas intriğējošs šīs sezonas sakarā.