Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Nitišs startēs Pasaules RX sezonas pirmajā posmā

Nitišs startēs Pasaules RX sezonas pirmajā posmā
Reinis Nitišs
Foto: reinisnitiss.com

2019. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezona sāksies 5. aprīlī Apvienotajos Arābu Emirātos. Jaunuzbūvētā rallijkrosa trase atradīsies Yas Marina Formula 1 norises vietā Abū Dabī. Uz starta stāsies arī 2018. gada FIA Eiropas rallijkrosa Supercar klases čempions Reinis Nitišs.

Jēkabpilietis jauno pasaules rallijkrosa sezonu iesāks kopā ar GRX komandas biedriem Niklasu Gronholmu un Timuru Timerzjanovu, izaicinot sāncenšus ar Hyundai i20 Supercar spēkratiem.

“Ar nepacietību gaidu sezonas pirmo posmu. Priekšā ir daudz nezināmo – jauna trase, jauna automašīna, jauni komandas biedri. Tas patiešām būs liels izaicinājums, bet vienlaicīgi prieks, ka atkal varēšu konkurēt ar pasaules čempionāta braucējiem,” iesāk Reinis Nitišs. “Nesen piedalījos Abū Dabī trases prezentācijā – tā izskatās interesanta un esmu pārliecināts, ka redzēsim daudzus aizraujošus sacīkšu mirkļus. Turklāt pirmo reizi sacīkstes norisināsies vakarā un trasē tiks izmantots mākslīgais apgaismojums.”

GRX komanda starpsezonā pilnveidojusi Hyundai i20 Supercar sacīkšu auto, un šo spēkratu tālāka attīstīšana uzticēta Nitišam, kurš sezonas laikā piedalīsies testu sesijās, kā arī startēs vairākās sacensībās.

“Mums ir svarīgi, lai Reinis ir kopā ar mums Abū Dabī, jo tā visiem dalībniekiem būs jauna trase. Startējot ar trim jaunākās paaudzes auto mēs spēsim pēc iespējas ātrāk iegūt telemetrijas datus un braucēju komentārus, lai tiektos pēc augstākā rezultāta. Svarīgi, ka komanda varēs strādāt pilnā sastāvā un maksimāli ātri pilnveidoties jau no pirmā sezonas posma,” komentē GRX komandas vadītājs Jusi Pinomaki.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts


, 2019-03-17 20:34, pirms 5 gadiem
cik Nitiša komanda maksā par reklāmu? pilnīgi bezjēdzīgs raksts jau cik dienas kā centrālais šitajā sadaļā torčī..
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.