Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Meksikas WRC rallijā uzvar Ožjē, Lēbs piektais

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Meksikas WRC rallijā uzvar Ožjē, Lēbs piektais
Foto: Sophie Graillon

Par Meksikas WRC rallija uzvarētāju svētdienas vakarā kļuva ''M-Sport'' komandas pilots Sebastjans Ožjē. Augsto piekto vietu savā atgriešanās WRC rallijā izcīnīja ''Citroen Racing'' pilots Sebastjans Lēbs.

Rallija otrajā dienā pēc 13 posmiem daudziem nedaudz negaidīti par līderi bija kļuvis Lēbs. Taču jau nākamajā dopā Lēbs un tā brīža otrās vietas ieguvējs Dani Sordo pārsita mašīnu riteņus. Ja Sordo zaudēja 30 sekundes, tad Lēbs pēc riepas maiņas ātrumposmā zaudēja nepilnas divarpus minūtes, kas viņu kopvērtējumā atsvieda uz piekto vietu.

Kopvērtējumā pēc otrās dienas līderis bija Ožjē, kurš otrajā aplī lidoja pa trasi. Otrais pēc otrās dienas bija Mīke, kurš Ožjē zaudēja 34,5 sekundes. 41,8 sekundes zaudēja Sordo.

Noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi. Dienas pirmajā posmā ātrākais bija Jari-Mati Latvala, kamēr neveiksmi šajā posmā piedzīvoja Kriss Mīke, kurš kādā no līkumiem saslīdēja un, noskrienot no ceļa, apvēlās uz sāniem. Ar skatītāju palīdzību Mīke spēja turpināt ralliju, taču šajā avārijā tika zaudētas vērtīgas sekundes, kā rezultātā Mīke kopvērtējumā atkrita uz trešo pozīciju.

Noslēdzošajā Power Stage dopā ātrākais bija Tanaks, kurš nopelnīja papildus piecus punktus. Jāatzīmē, ka igauņu pilots un Noivils izspēlēja viltību, jo sportisti nedevās trasē sev norādītajā laikā. Abi braucēji par to saņēma laika sodu, kas kopvērtējumā neiespaidoja viņu pozīcijas, taču ceļa apstākļi braucējiem bija daudz labāki.

Kopvērtējumā otro uzvaru šajā sezonā izcīnīja Ožjē, otro vietu nosargāja Sordo, bet trešais finišēja Mīke, kuram šis bija pirmais goda pjedestāls šajā sezonā. Piekto vietu izcīnīja Lēbs, kurš pēdējo reizi WRC startēja 2015.gadā.

WRC2 klasē uzvarēja Pontus Tīdemans, bet piektais palika Kalle Rovanpera. TIkmēr R2 klasē otrā vieta lietuvietim Deividam Jociusam.

Kopvērtējumā pēc šī posma līderis ir Ožjē (60), kuram seko Noivils (51) un Andreas Mikelsens (34).

Ceturtais WRC posms notiks Korsikas salā.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier S.Ford Fiesta WRC3:53:58.0
2.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+1:13.6
3.Meeke KrisCitroën C3 WRC+1:29.2
4.Mikkelsen AndreasHyundai i20 Coupe WRC+1:48.4
5.Loeb SébastienCitroën C3 WRC+2:34.6
6.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC+9:13.0
7.Tidemand PontusŠkoda Fabia R5+10:34.7
8.Latvala J.Toyota Yaris WRC+15:47.1
9.Greensmith GusFord Fiesta R5+17:19.3
10.Heller PedroFord Fiesta R5+24:28.1