Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lielkājis: ''Ja Somijas ceļos pieļauj mazāko kļūdu, tad rallijs, visticamāk, tev beigsies grāvī''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lielkājis: ''Ja Somijas ceļos pieļauj mazāko kļūdu, tad rallijs, visticamāk, tev beigsies grāvī''
Guntis Lielkājis
Foto: Ciedra Racing

Pēc Somijas rallija čempionāta 2.posma ''Vaakuna'' rallija, kurā ''FIA Baltic Rally Trophy'' ieskaitē augsto trešo vietu izcīnīja Guntis Lielkājis/Ivars Grošus, ekipāža atzina, ka Somijas ceļos var gūt lielisku pieredzi.

Atgādināsim, ka Somijas rallija čempionāta 2.posmā uzvaru svinēja Kalle Rovanpera, kuram tā bija debija šajā rallijā. Tikmēr ''FIA Baltic Rally Trophy'' ieskaitē uzvaru svinēja SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins, bet augsto trešo vietu izcīnīja Guntis Lielkājis/Ivars Grošus, kuriem arī šī bija debija šajā rallijā.

''Somijas rallijs tiešām ir pavisam citādāks, nekā mēs esam pieraduši braukt Baltijā. Daba un ceļi – vienkārši fantastiski. Nekur tādu Baltijā nav, varbūt vienīgi kaut kas līdzīgs ir Dienvidigaunijā. Ja pieļauj mazāko kļūdu, tad rallijs, visticamāk, tev ir beidzies grāvī,'' stāsta Guntis Lielkājis.

''Somijā braucām uz kādiem 80% no tā, kā braucam Latvijā. Šoreiz tiešām gribējās sasniegt finišu. Līdz ar to braucām savā uzstādītajā tempā, tāpēc mums nebija nekādu bīstamu momentu. Protams, kā jau Somijā pieņemts, tad šeit tramplīnu bija daudz – gan redzami, gan nepārredzami. Brīžiem liekas, ka esam par daudz piesēdinājuši, bet beigās tas tramplīns mūs aizmet, ka maz neliekas. Kopumā jāsaka, ka šajā rallijā ceļi bija tehniski, šauri.''

Lielkājis atzina, ka Somija ir lieliska vieta, kur var gūt lielu pieredzi. ''Ieteiktu jebkuram rallistam vienreiz dzīvē nobraukt un izbaudīt Somijas ralliju, jo to neviens nenožēlos. Somijas rallijos var gūt lielu baudu un gandarījumu, ka esi nobraucis. Jā, protams, tas ir dārgāks par Latvijas rallija posmu, taču tas ir to vērts. Pieredzi var iegūt milzīgu,'' nobeidz Lielkājis, kurš, iespējams, šogad nobrauks vēl kādu ralliju Somijā.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed