Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Izmainīts ERČ rallija komandu čempionāts

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Izmainīts ERČ rallija komandu čempionāts
Foto: FIA ERC

Komandu cīņas izvirzīsies priekšplānā jau sākot ar 2017. gada FIA Eiropas rallija čempionāta pirmo posmu, Azores Airlines Rallye, kurā tiks izcīnīti pirmie punkti cīņā par labākās komandas titulu.

Tā vietā, lai atsevišķi nodalītu ERC1, ERC2 un ERC3 klašu ieskaites, šogad, pirmoreiz ERČ vēsturē visas komandas cīnīsies par vienu titulu.

Katra komanda pieteiks ne vairāk kā trīs ERČ reģistrētus pilotus, neatkarīgi no piedziņas veida, kuri katrā posmā cīnīsies par punktiem. Komanda saņems punktus par divu labāko ekipāžu rezultātiem katrā posmā, un sezonas kopvērtējumā tiks ieskaitīti labākie seši no astoņiem posmiem.

Punktiem tiekot sadalītiem pēc ekipāžas ieņemtās vietas, attiecīgi vienas ass piedziņas vai pilnpiedziņas ieskaitē, komanda vienā posmā var izcīnīt līdz 50 punktiem – 25 par uzvaru 4WD un 25 par uzvaru 2WD.

Žans-Batiste Lē, ERČ koordinators: ''Šī gada Eiropas rallija čempionāts komandām ieies vēsturē kā pirmais starptautiskais čempionāts, kur par titulu cīnīsies dažādās ieskaites klasēs pārstāvētas komandas. Mēs ar to ļoti lepojamies, un ceram, ka izmaiņu rezultātā komandu čempionāts kļūs vēl aizraujošāks un vienlīdzīgāks!”

Katra komanda starp pieteiktajiem braucējiem izvēlēsies kapteini, kuram paredzēti vairāki svarīgi pienākumi. Kapteinis paziņos braucējus, kuri rallijā cīnīsies par punktiem komandas ieskaitē, saņems komandas balvas apbalvošanas laikā un, atsevišķos gadījumos, informēs komandas braucējus par komandas vadības veiktām izmaiņām stratēģijā. “Katrai labai komandai ir nepieciešams vadītājs, tāpēc komandas kapteinis pildīs svarīgu lomu un radīs papildu intrigu,” stāsta Lē. Komandu kapteiņi tiks paziņoti pirms katra posma – viņiem būs jāapmeklē preses konferences un citas mediju aktivitātes sezonas gaitā.

Vairākas komandas jau ir paziņojušas par saviem ERČ sezonas plāniem. To skaitā ir ACCR Czech Team, Opel Rallye Junior Team, Peugeot Rally Academy, kā arī Latvijā bāzētā Sports Racing Technologies. Individuālie braucēji drīkst apvienoties, lai izveidotu komandas, bet komandu sastāvā drīkst būt tikai ERČ reģistrēti braucēji. Papildu prestižam par FIA titula izcīnīšanu, uzvarētāju komanda saņems arī trīs minūtes garu video ar sezonas labākajiem momentiem, kuru drīkstēs izmantot savām vajadzībām (ne TV pārraidēs).

Izmantotie resursi:
2017.lvrally.com