Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Blūms: ''Sarmas rallija astotajā ātrumposmā katrā trešajā līkumā kāda no ekipāžām bija apstājusies''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Blūms: ''Sarmas rallija astotajā ātrumposmā katrā trešajā līkumā kāda no ekipāžām bija apstājusies''
Emīls Blūms un Didzis Eglītis
Foto: Dace Janova

Aizvadīts tradīcijām bagātais “Rally Sarma”, kas bija gan Latvijas, gan Igaunijas rallija čempionāta otrais posms. LRC2 klasē Rallyworkshop – ERST Finance komandas ekipāža Emīls Blūms un Didzis Eglītis izcīnīja 2. vietu. Igaunijas rallija čempionātā – uzvara savā klasē, apsteidzot tuvākos sekotājus par 1,45 minūtēm.

Pirmajā ātrumposmā ekipāža E. Blūms/ D. Eglītis piedzīvoja pārsteigumu – noraujot rokasbremzi, mašīnai nobloķējās visi četri riteņi. Dienas otro daļu ekipāža aizvadīja piesardzīgi – uz ceļiem izveidojās bedres, kā arī segums vairs nebija tikai ledus, pirms SS4 tika pieņemts lēmums nemainīt jaunas riepas, bet mainīt tās vietām. Fināla divi ātrumposmi jau norisinājās tumsā.

Emīls Blūms, Rallyworkshop – ERST Finance rallija ekipāžas pilots: “Dienas sarežģītākais bija SS8 – katrā trešajā līkumā kāda ekipāža apstājusies. Tieši mums priekšā braucošie bija apstājušies šaurā vietā, ko darīt? Pieņēmām lēmumu riskēt – caur grāvi braucām garām, labi, ka tikām. Zaudējām kādas 6/7sekundes, jau domājām, ka powerstage punkti zaudēti, bet tomēr ne – uzvarējām. Ar dienu kopumā esmu apmierināts, bet zinu, kur vajag piestrādāt.”

““Rally Sarma” kopā veicām astoņus ātrumposmus, ar kopējo garumu 100,28 km. Prieks, ka organizatori bija rūpējušies par to, lai trase ir interesanta sportistiem – no pagājušā gada tikai viens dops atkārtojās, citi bija sen nebraukti. Daudz specifisku vietu – ceļu malās dziļi grāvji, asi līkumi, krustojumi, mainīgs ritms līkumiem – lēni, ātri un ļoti lēni. Svarīga bija pilota un stūrmaņa savstarpējā sadarbība, mums veiksmīgi izdevās!”, atklāj Didzis Eglītis, Rallyworkshop – ERST Finance ekipāžas stūrmanis.

E. Blūms / D. Eglītis nākamās sacensības:
• “Rally Tallina” – 10./11.maijs
• “Rally Liepāja” – 25./26.maijs
• “Rally Viru” – 14./15.jūnijs
• “Rally Estonia” – 13./14.jūlijs
• “Rally Loone-Esti” – 23./24.augusts
• “Rally Saarema” – 11./12.oktobris

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija

     [+] [-]

, 2019-02-11 10:07, pirms 5 gadiem
Man rakstā pietrūka, ka pārāk maz pieminēts augļotāju kantora nosaukums.