Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: "Šādos apstākļos rīkot ralliju ir bīstami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē: "Šādos apstākļos rīkot ralliju ir bīstami"
Viens no ātrumposmiem Zviedrijā
Foto: motorsport.com

Lai gan arī daļa no plānotajiem ātrumposmiem ir atcelti, taču arī pārējos apstākļi Zviedrijā neraksturīgi siltā laika dēļ kļuvuši visai slikti, pasaules rallija čempionāta otro posmu tomēr nolemts neatcelt. Vismaz pagaidām.

Lai gan sākotnēji "Rally Sweden" ietvaros bija plānots 21 ātrumposms, jau pirms kāda laika astoņi no tiem tika atcelti. Tomēr arī pārējos 13 ātrumposmos apstākļi šobrīd ir ne tie labākie - sniegs saglabājies vien Norvēģijā, kur tiks veikta daļa no sacensībām, kamēr Zviedrijā sniegs un ledus strauji kūst, daudzviet jau tagad atklājies grants segums.

Jau notikusi trases pierakstīšana un apsekošana, pēc kā kopā sanāca pasaules rallija čempionāta un Zviedrijas rallija rīkotāji, lai izdarītu kopīgus secinājumus un spriestu, kā rīkoties tālāk. Visas komandas šobrīd piekrīt, ka sacensībām ir jānotiek, un arī "Rally Sweden" vadība pagaidām nolēmusi sacīkstes neatcelt.

Kategoriski pret šādu ieceri ir "Volkswagen" komandas pilots Sebastjēns Ožjē - pašreizējais WRC čempions un šī brīža kopvērtējuma līderis.

“Es nedomāju, ka sacensībām būtu jānotiek,” laikrakstam “Varmlands Folkblad” stāsta Ožjē. “Vienīgie ceļi, pa kuriem iespējams pabraukt, ir Norvēģijas teritorijā. Ja varam aizvadīt īsu rallijsprintu, tad viss būtu kārtībā, taču citos ātrumposmos ceļus klāj grants un nebūtu droši pa tādiem braukt. Ja sacensības notiks, šādos apstākļos ātri zaudēsim radzes un ar tādām riepām braukt būs tiešām bīstami. Nesaprotu, kāpēc notika trases pierakstīšana. Tādā veidā mēs bez iemesla bojājam ceļus. Zinu, ka lēmums atcelt ralliju būtu grūts visiem, tomēr šajā reizē patiešām nav iespējams sacīkstes aizvadīt. Man žēl par visām tām problēmām, ko tas radīs, taču būtu pārāk bīstami braukt pa granti ar radžu riepām, kas nav atbilstošas apstākļiem.”

Zviedrijas ralliju plānots sākt piektdien. Jau šodien Karlstādē bija plānots paralēlais ātrumposms, taču tas ir atcelts.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...