Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solbergs dalībai pasaules čempionātā iegūst "Volkswagen" rūpnīcas atbalstu

Juris Grīns
Juris Grīns

Solbergs dalībai pasaules čempionātā iegūst "Volkswagen" rūpnīcas atbalstu
Foto: fiaworldrallycross.com

Pieredzējušā autosportista Petera Solberga komanda PSRX pirms 2017. gada pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas sākusi sadarbību ar "Volkswagen" rūpnīcu, kas šajā sporta veidā nolēmusi iesaistīties vēl plašāk nekā līdz šim.

PSRX komandas sastāvā šosezon pasaules čempionātā startēs divkārtējais čempions Peters Solbergs, kurš pagājušajā gadā kopvērtējumā palika ceturtais, kā arī 2016. gada vicečempions Johans Kristofersons.

Abi sportisti sacensībās startēs ar "Volkswagen" ražotām "Polo RX" sacīkšu automašīnām, saņemot atbalstu no rūpnīcas. Komandas galvenais sponsors būs enerģijas dzērienu ražotājs "Monster Energy".

Iepriekšējās sezonā Solbergs startēja ar privātām "Citroen" mašīnām, kas 2014. un 2015. gadā viņam ļāva kļūt par pasaules čempionu. Tomēr jau iepriekš norvēģis izteicies, ka viņa mērķis ir piesaistīt kādas lielās rūpnīcas atbalstu, un tagad šis plāns ir īstenojies.

Pēc 2016. gada sezonas "Volkswagen" aizgāja no pasaules rallija čempionāta un jau toreiz klīda runas, ka rūpnīcas mērķis nākotnē ir plašāk iesaistīties rallijkrosā.

Iepriekšējā sezonā "Volkswagen" atbalstīja Kristofersona pārstāvēto "Volkswagen RX Sweden" vienību, kas sportistam ļāva iegūt otro vietu čempionātā, zaudējot tikai "Audi" nometnes pārstāvim Matiasam Ekstremam, kamēr komandu ieskaitē tika izcīnīta trešā vieta.

Šobrīd par saviem nākotnes plāniem vēl nav paziņojuši Latvijas pārstāvji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kuri arī startē pasaules rallijkrosa čempionātā.

Jaunā sezona startēs 31. martā Spānijā, Barselonas trasē.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-01-11 11:01, pirms 7 gadiem
Pagaidām šķiet, ka šis čempionāts nākošgad notiks bez latviešu līdzdalības.

Neredzu vietu nevienā puslīdz labā komandā ne Reinim, ne Jānim.

     [+] [-]

, 2017-01-11 12:39, pirms 7 gadiem
Kas ir Johansons?
Domāju, ka Reinis brauks Ford Olsberg un Jānis Austrijas komandā

     [+] [-]

, 2017-01-11 15:40, pirms 7 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: Pagaidām šķiet, ka šis čempionāts nākošgad notiks bez latviešu līdzdalības.

Neredzu vietu nevienā puslīdz labā komandā ne Reinim, ne Jānim.
nu, ja katrs 100k no valsts ir dabūjuši, tad jau brauks. 100k = 2,5 posmi - diezgan daudz