Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mališs skarbi kritizē Dakaras rallija organizatorus un apšauba viņu motivāciju

Rolands Eliņš

Mališs skarbi kritizē Dakaras rallija organizatorus un apšauba viņu motivāciju
Adama Mališa bagijs sacensību sākumā
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais poļu tramplīnlēcējs Adams Mališs, kurš jau vairākus gadus startē Dakaras rallijā, ļoti asi vērsies pret sacensību organizatoriem, apšaubot viņu profesionalitāti un motivāciju. 2015. gada Dakaras rallijā bojā gājuši jau četri cilvēki - divi sportisti un divi žurnālisti.

"Maksājam sasodīti lielu naudu, lai piedalītos rallijā, un līdz šim brīdim biju pārliecināts, ka organizatori par šo naudu nodrošina visu nepieciešamo atbalstu un drošības pasākumus, bet, ņemot vērā pašreizējo situāciju, vairs nepavisam neesmu drošs, ka tas atbilst patiesībai," Polijas medijiem visai aizkaitinātā tonī pavēstīja Adams Mališs.

Viens no visu laiku labākajiem tramplīnlēcējiem, kurš var lepoties ar četrām olimpiskajām medaļām, Dakaras rallijā piedalās jau ceturto gadu pēc kārtas un iepriekšējos divos rallijreidos bija iekļuvis labāko 15-niekā, taču šogad viņa dalība aprāvās jau otrajā posmā, jo neilgi pims finiša viņa bagijs aizdegās un drīz vien pārvērtās lūžņu kaudzē.

"Jau atkal ir tāds gadījums, manuprāt, otro reizi pēc kārtas, kad organizatori ieliek jau rallija otrajā posmā tik sarežģītu trasi, ka daudzi dalībnieki to gluži vienkārši nespēj pievarēt un izstājas. Mēs esam spiesti sākt domāt, vai tikai tas netiek darīts ar nodomu, lai mākslīgi samazinātu dalībnieku skaitu un organizētājiem būtu daudz mazāk problēmu," izsacījās Mališs.

"Mēs paši pieredzējām šādu situāciju," par mašīnas sadegšanu stāstīja poļu sportists. "Ilgi gaidījām pēc palīdzības, mums nebija ūdens, jo viss bija palicis mašīnā un sadedzis. Temperatūra bija virs 50 grādiem, un likās, ka katrs mirklis velkas mūžību. Labi vismaz, ka izdevās atrast vietējos līdzjutējus, kuri dalījās ar mums un pasniedza ūdeni. Tad ar helikopteru atbrauca televīzijas cilvēki, pafilmēja nedaudz un aizbrauca bez mums, jo helikopterā nebija brīvas vietas. Arī ūdens viņiem nebija daudz, bet nu padalījās cilvēki. Tur gan bija tikai pāris malki, bet organizatoru helikopters tikai pariņķoja virs mums gaisā un aizlidoja prom."

Polijas pārstāvjus šajā rallijreidā piemeklēja traģiska nelaime, jo sacensību laikā bojā gāja motociklists Mihals Herniks. No Argentīnas tiek ziņots arī par citām traģēdijām - piektā posma trasē miris atrasts Beļģijas motosportists Eriks Palante, kurš Dakaras rallijreidā piedalījās 11. reizi. 50 gadus vecais Palante bija piecu bērnu tēvs, savukārt aizvakar avārijā iekļuva auto ar diviem žurnālistiem, kuri neizdzīvoja. Dakaras rallija skarbā statistika sasniegusi jau 27 nāves gadījumus 35 gadus ilgo sacensību norises laikā.

Izmantotie resursi:
Rajd Dakar. Ma³ysz obwinia organizatorów: Nie...

  +3 [+] [-]

, 2015-01-11 14:55, pirms 9 gadiem
Patiešām, vai organizētāji nevarētu nodrošināt kondicionētu gaisu, izotoniskos dzērienus pēc katriem 500 metriem un beidzot noasfaltēt to stulbo un bīstamo tuksnesi... Vīri, jūs braucat uz Dakāru, nevis Montekarlo.

     [+] [-]

, 2015-01-11 14:58, pirms 9 gadiem
ja tik loti neapmierina,var jau ari nepiedalities.nauda ari ietaupisies.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-11 16:13, pirms 9 gadiem
Nu ja,var piekrist,bet no otras puses ta ir Dakara,ja nevari isturet,tad brauc majas...Ir jabrauc pa to kas ir...neko darit...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-11 17:44, pirms 9 gadiem
Man gan liekas nedaudz bezjēdzīgi, ka mūsdienās tādās prestižās sacensībās var tā vienkārši nobraukt maliņā lai atvilkti elpu un tur saulē izcepties. Ir taču visādi GPS, biometriskie dačiki, satelīti, bez pilotu droni utt. Atļauties filmēšanas helīšus var čupām...bet medicīniskais nodrošinājums - pret to tā vienaldzīgi. Bet nu jā...ja jāizvēlas cilvēka dzīvība vai naudas raušana, tad...

     [+] [-]

, 2015-01-11 21:34, pirms 9 gadiem
Malisha konkurents shveicietis Annans smagi nokrita lecot no trampliina! tur ar organizatori tachu vainiigi!