Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions Solbergs paziņo par plānu startēt WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas čempions Solbergs paziņo par plānu startēt WRC
Olivers Solbergs. Foto: Monster Energy

Aizvadītās sezonas Latvijas čempions rallijā Olivers Solbergs nākamgad plāno apjomīgu sacīkšu programmu, startējot kopumā 12 posmos pasaules rallija čempionātā (WRC).

Jaunā un talantīgā sportista tēva komandai pieder "Volkswagen Polo R5" automašīna, bet pastāv iespēja, ka 2020. gada sezonā Olivers kļūs par kādas rūpnīcas pilotu startiem WRC2 klasē. Šobrīd skaidri zināms, ka Solbergs startēs Montekarlo un Zviedrijas rallijos, kas būs pasaules čempionāta pirmie divi posmi, bet kopumā plāno dalību 12 posmos no 14. Precīzu programmu solīts atklāt 20. decembrī.

"Es mēģināšu piedalīties tik rallijos, cik vien būs iespējams un iegūt iespējami lielāku pieredzi," intervijā zviedru medijam "Värmlands Folkblad" sacīja 18 gadus vecais Solbergs. "Mans mērķis nav uzvarēt WRC2 čempionātā, bet vēlos pakāpeniski progresēt."

Šogad Olivers uzvarēja Latvijas rallija čempionātā, Baltijas rallija kausa izcīņā, kļuva par Igaunijas vicečempionu, kā arī izcīnīja trešo vietu Amerikas rallija čempionātā (ARA). Tāpat viņš uzvarēja "Rally Liepāja" sacensībās, kā rezultātā Eiropas rallija čempionāta (ERC) kopvērtējumā ieguva sesto vietu, lai gan citos posmos nestartēja.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2019-12-10 18:23, pirms 4 gadiem
Wrc posmos ari ar Latvijas karogu?

     [+] [-]

, 2019-12-10 18:49, pirms 4 gadiem
Roluxzz rakstīja: Wrc posmos ari ar Latvijas karogu?
Pirmkārt viņam jau ir pilngadība un vairs nav vajadzīga LV mazgadīgo licence lai brauktu. Otkārt ja pareizi atceros, WRC karogus neliek pēc licences valsts, bet gan pēc pilsoniskās piederības. Tādēļ arī Grjazins EČ brauca ar Latvijas karodziņu, bet WRC ar Krievijas kaut gan viņam ir LV licence. Ja neko nejaucu tad kaut kā tā.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-10 20:36, pirms 4 gadiem
karodziņam nav nozīmes - galvenais, ka ir Solbergs, nevis Sūlberjs