Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallijs nākamgad būs daudz īsāks

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallijs nākamgad būs daudz īsāks
Foto: Toyota Gazoo Racing

2019. gada janvārī gaidāmais Dakaras rallijs būs unikāls ar to, ka norisināsies tikai Peru teritorijā, un organizatori paziņojuši, ka 70 procentus no sacīkšu distances būs jāveic pa kāpām un smiltīm. Tajā pašā laikā sacīkšu garums kļuvis ievērojami īsāks.

2009. gadā leģendārās sacensības no Āfrikas tika pārceltas uz Dienvidameriku, kur daba ievērojami atšķiras. Lai gan nevar apgalvot, ka Dakaras maratonrallijs būtu kļuvis vieglāks, sportistiem vairs nav tik daudz jābrauc pa smilšainu tuksnesi un tā vietā ievērojami daudz laika jāpavada cīnoties šeit raksturīgajā akmeņainajā apvidū.

Dakaras rallija rīkotāji no “Amaury Sport Organisation” (ASO) informē, ka 2019. gada sacensību ātrumposmi būs koncentrēti Peru dienvidrietumos. Starts tiks dots valsts galvaspilsētā Limā, pēc tam sportisti dosies līdz Tačnai Peru dienvidos un atgriezīsies atpakaļ Limā, kur paredzēts finišs. Kopumā veicamā distance būs apmēram 5000 km, no tiem ātrumposmos nāksies nobraukt 3000 km. Rallijs notiks 11 dienu garumā, ar vienu atpūtas dienu tūristu iecienītajā Arekipā – starts paredzēts 7. janvārī, bet pēdējas posms tiks aizvadīts 17. janvārī.

Salīdzinājumam, šogad, kad Dakara notika Peru, Bolīvijā un Argentīnā, kopējā distance bija apmēram 8700 km, bet ātrumposmos braucēji mēroja vairāk nekā 4100 km.

Organizatori ziņo, ka visi motociklu un kvadriciklu braucēji, kas gatavojas 2019. gada Dakaras rallijam, jau zināmi. Ar pirmo numuru trasē dosies pašreizējais moto klases čempions Matiass Valkners, bet starp visiem braucējiem 57 šī būs debija sacensībās. Ar motociklu trasē dosies arī sešas daiļā dzimuma pārstāves. Savukārt kvadru klases pēdējo gadu uzvarētāji Ignacio Kasale un Sergejs Karjakins nākamgad plāno startēt četru riteņu braucamrīku SxS ieskaitē.

Jau vēstīts, ka pašreizējā automobiļu klases čempione “Peugeot” sacīkstēs vairs nepiedalīsies, bet tās līdzšinējie piloti Stefans Petransels, Karloss Sainss un Sirils Deprē pievienojušies “X-Raid” komandai. Savukārt Sebastjēns Lēbs Dakaras rallijā nākamgad brauks ar privātu “Peugeot” apvidnieku “PH Sports” komandas sastāvā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati