Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igaveņš: ''Ļoti ceru, ka nākamgad vēsturisko auto klasē būs kādi 20 braucēji''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Igaveņš: ''Ļoti ceru, ka nākamgad vēsturisko auto klasē būs kādi 20 braucēji''
Foto: 4rati.lv

Kā stāsta ASRT komandas vadītājs Ainārs Igaveņš, tad nākamgad vēsturisko automašīnu klasē uz starta varētu iziet ap 20 ekipāžām.

Rallijs Latvija noslēdzās ar Kalles Rovanperas uzvaru. Pateicoties šai uzvarai, 16 gadus vecais Rovanpera kļuva par Latvijas rallija vēsturē jaunāko rallija čempionu.

Šajā rallijā uz starta izgāja arī trīs ASRT ekipāžas. Otro vietu rallijsprinta ieskaitē izcīnīja Dmitrijs Feofanovs/Maksims Gordjuškins, kuri sezonas kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. 12.vietu absolūti un pirmo RK1 klasē izcīnīja Petrs Turkins/Vasīlijs Mirkotans, bet Historic klasē skatītājus ar “Fiat 124 B” priecēja Ainārs Igaveņš/Uldis Znotiņš.

“Ar savu sniegumu šajā rallijā līdz galam neesmu apmierināts. Ja vēl pirmajā dienā bija kaut cik labi, tad otrajā dienā galīgi negāja. Organizācija, kā vienmēr, bija ļoti laba, tikai pašam neizdevās saprasties ar jauno auto. Laikam tas nebija pareizi bez testiem uzreiz braukt ar jaunu auto. Lai arī auto ir daudz reizes ātrāks par iepriekšējo mašīnu, man nebija viegli pierast pie šī auto,” stāsta Dmitrijs Feofanovs.

Lai arī daudziem braucējiem nepatika braukt pa asfaltu, Feofanovs atzina, ka asfalts viņam patīkot. “Man patīk asfalta posmi, bet visvairāk man patīk pilsētas ātrumposmi. Taču, lai uzrādītu labus rezultātus, nepieciešama lielāka pieredze.”

Lai vai kā, bet kopumā Feofanovs ir apmierināts ar šo sezonu, jo viņam pirmo reizi karjerā sezonas kopvērtējumā izdevies tikt pie kausa. “Kopumā sezonu vērtēju pozitīvi. Neskatoties uz avāriju Kurzemes rallijā un šo ne visai veiksmīgo Latvijas ralliju, esmu kļuvis daudz ātrāks un esmu daudz ko iemācījies, par ko gribu teikt paldies ASRT komandai. Papildus tam gribu atzīmēt, ka, regulāri startējot rallijsprinta sacensībās, man deva iespēju izcīnīt pirmo trofeju manā karjerā,” nobeidz sportists.

Priecīga atkal startēt ar “Fiat 124 B” auto bija Ainārs Igaveņš, kurš cer, ka nākamgad šajā Historic klasē startēs vēl vairāk braucēju. “Rallijs bija ideāls. Ar šādām mašīnām braukt pa priekšu ir liels kaifs, taču otrajā aplī bija ļoti grūti, jo ceļš bija izbojāts un mums ar šādām klasiskam un vēsturiskām mašīnām ir grūti braukt. Ļoti ceru, ka nākamgad šajā klasē būs jau kādi 20 braucēji, kas arī savā starpā cīnīsimies. Esmu pārliecināts, ka ar katru ralliju ātrums mums visiem augs un mums būs tad savs rallijs, par kuru domāju, daudzi priecāsies. Tas rallijam ir vajadzīgs, un to novērtē arī skatītāji, skatoties un fanojot par šiem vecajiem auto. Skatītājiem vajag to kaifu, ko dod šie vēsturiskie auto. Cepuri nost visiem šiem puišiem, kuri sadūšojās un izgāja uz starta ar šiem vecajiem auto. Aicinu visus no šķūnīšiem vilkt ārā savus vecos autiņus un nākamgad iziet uz starta,” tā Ainārs.

Informāciju sagatavoja:
ASRT