Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Sesks pēc lieliska ātruma pakāpjas uz trešo vietu JWRC klasē

Sesks pēc lieliska ātruma pakāpjas uz trešo vietu JWRC klasē
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis

Lielisku sniegumu pasaules rallija čempionāta (WRC) Sardīnijas rallija otrajā dienā demonstrēja liepājnieki Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Būdami ātrākie piecos no sešiem ātrumposmiem, Sesks JWRC klases kopvērtējumā pēc vakardienas neveiksmes pakāpies uz trešo vietu.

Jau ziņojām, ka sacensību pirmajā dienā Sesks, cīnoties pzr pirmo vietu savā klasē, bija spiests izstāties pusass defekta dēļ. Pēc neveiksmes Mārtiņš atzina, ka turpinājumā viņš cīnīsies par uzvarām ātrumposmos, par ko papildus var izcīnīt punktus.

Neveiksmīgi otrā diena iesākās vienam no Seska sīvākajiem konkurentiem Sami Pajari, kurš pēc pirmās dienas ieņēma otro vietu. Soma auto bija tehniskas problēmas un viņš izstājās. Tikmēr Sesks burtiski lidoja pa trasi, un, uzvarot piecos no sešiem ātrumposmiem, Sesks kopvērtējumā pakāpās uz trešo vietu, līderim Tomam Kristensonam zaudējot 31 minūti (par katru vakardienas neveikto posmu Sesks saņēma desmit minūšu sodu).

Jāpiebilst, ka otrajā vietā šobrīd ir Fabricio Zaldivars, kuru Sesks šodien apsteidza par apmēram piecām minūtēm.

Sīvas cīņas turpinājās par uzvaru absolūtajā ieskaitē. Līderis Dani Sordo šodienu aizvadīja bez kļūdām, kas viņam ļauj saglabāt vadību. 27,4 sekundes viņam zaudē Sebastjans Ožjē, bet 28,9 sekundes atpaliek Tjerī Noivils. Abi braucēji šodien brauca ļoti ātri, brīžiem mainoties pozīcijām, taču dienas izskaņā otro vietu saglabā Ožjē.

Neveiksmīgi šis rallijs beidzās Kallem Rovanperam. Atgādināsim, ka vispirms somu pilots avarēja treniņos, bet šodien dienas otrajā posmā Kalle ielidoja kokos, piedzīvojot avāriju. Zināms, ka automašīnas bojājumi ir pārāk nopietni, tāpēc 2016. un 2017.gada Latvijas rallija čempions ralliju vairs neturpinās.

WRC2 klasē vadību saglabā zviedrs Pontus Tīdemans. WRC3 klasē ilgu laiku līderis bija 2019.gada Latvijas rallija čempions Olivers Solbergs (viņš bija ātrākais starp visām R5 klases mašīnām), taču dienas noslēdzošajā posmā viņš avarēja un izstājās.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic četri posmi (41,9 km).

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC2:14:35.5
2.Ogier SebastienToyota Yaris WRC+27.4
3.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC+28.9
4.Evans ElfynToyota Yaris WRC+58.4
5.Suninen TeemuFord Fiesta WRC+1:06.9
6.Tänak OttHyundai i20 Coupe WRC+2:25.3
7.Loubet Pierre-Louis.Hyundai i20 Coupe WRC+3:37.0
8.Huttunen JariHyundai i20 R5+6:58.7
9.Kajetanowicz Kajetan.Škoda Fabia Rally2 evo+7:09.2
10.Tidemand PontusŠkoda Fabia Rally2 evo+7:48.1

JWRC klases rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Kristensson TomFord Fiesta Rally42:34:51.9
2.Zaldivar Fabrizio.Ford Fiesta Rally4+8:56.2
3.Sesks M. - Francis R.Ford Fiesta Rally4+31:18.5
4.Bell RuairiFord Fiesta Rally4+33:04.9
5.Oldrati EnricoFord Fiesta Rally4+36:27.4

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.