Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallija brīnumbērns Rovanpera tuvu līgumam ar WRC komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallija brīnumbērns Rovanpera tuvu līgumam ar WRC komandu
Kalle Rovanpera
Foto: motorsport.com

Iepriekšējās Latvijas rallija čempionāta sezonas uzvarētājs Kalle Rovanpera jau šīs sezonas izskaņā aizvadīs pirmās sacensības pasaules čempionātā, bet nākamgad varētu startēt jau pilnu sezonu, pārstāvot pazīstamo britu vienību "M-Sport".

Savas rallista karjeras pirmos soļus spēris tieši Latvijā, šogad Rovanpera spēkus izmēģinājis arī grants rallijos Somijas čempionātā, kur spējis tikt pie uzvarām, un asfalta posmos Itālijas čempionātā, kur klājies grūtāk. Šobrīd viņš ieguvis pietiekamu pieredzi, lai spertu sen sapņoto soli uz priekšu un debitētu pasaules rallija čempionātā.

Plāns paredz, ka šoruden, kļuvis 17 gadus vecs, Rovanpera nokārtos autovadītāja apliecību, lai jau nepilnu mēnesi vēlāk startētu Velsas WRC rallijā.

Nesen Rovanpera aizvadīja testus "M-Sport" komandas sastāvā, un šobrīd abas puses ir tuvu līguma parakstīšanai. Ja tas notiks, gan šogad Velsā, gan nākamgad visos posmos Rovanpera startēs ar "Ford Fiesta R5" automobili.

"Uz nākamo sezonu mums ir varianti, mēs aizvien veicam pārrunas, bet domāju, ka Kalle ar "Ford Fiesta" šogad startēs Velsas rallijā un droši vien ar šo auto brauks arī nākamajā sezonā," atklāj Rovanperas menedžeris Timo Jouhki. "Tāpat es domāju, ka jau šobrīd Kalle būtu gatavs startēt ar WRC klases auto. Ja kāds šobrīd atnāktu un teiktu, ka grib viņu redzēt WRC mašīnā, es pret to neiebilstu. Es viņu zinu labi un zinu, kāds viņam ir līmenis – man ir liela pieredze, lai saprastu, cik labs ir katrs jaunais pilots. Nākamgad Kallem gan vēl jāapgūst ralliji un R5 klase šim brīdim ir laba izvēle."

Izmantotie resursi:
Autosport