Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sardīnijas WRC rallijā uzvar Noivils, Ožjē saņem nosacītu sodu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sardīnijas WRC rallijā uzvar Noivils, Ožjē saņem nosacītu sodu
Tjerī Noivils līksmo
Foto: Hyundai Motorsport

Par Sardīnijas WRC rallija uzvarētāju svētdien kļuvis Tjerī Noivils no ''Hyundai'' vienības, kurš sīvā cīņā apsteidza Sebastjanu Ožjē no ''M-Sport'' vienības. Trešo vietu izcīnīja soms Esapeka Lapi np ''Toyota'' vienības, kuram šis bija pirmais goda pjedestāls šogad.

Otrajā dienā starp Ožjē un Noivilu turpinājās sīvas cīņas. Pirms izšķirošās dienas Ožjē pārsvars pār Noivilu bija tikai 3,9 sekundes. Diemžēl sāpīgu neveiksmi piedzīvoja soms Jari-Mati Latvala. Sportists dienas beigās ieņēma trešo vietu, taču, dodoties uz servisa parku, sportists bija spiests izstāties ģeneratora defekta dēļ. Tobrīd uz trešo vietu pakāpās cits soms Esapeka Lapi no ''Toyota'' vienības.

Tikmēr WRC2 klasē joprojām pārliecinošā vadībā atradās Jans Kopeckis.

Rallija noslēdzošajā dienā Ožjē un Noivils turpināja demonstrēt lielisku sniegumu, kur abi braucēji cīnījās par simtdaļām. Pirmajos trijos dienas posmos ātrākos laikus uzrādīja Noivils, kurš pirms noslēdzošā posma no Ožjē atpalika vairs tikai 0,8 sekundes.

Pēdējā dopā Noivils vēlreiz uzrādīja ātrāko laiku, kas viņam beigās ļāva izraut uzvaru. Otrais, zaudējot tikai 0,7 sekundes, finišēja Ožjē, bet trešo vietu izcīnīja un pirmo reizi uz goda pjedestāla šajā sezonā kāpa Esapeka Lapi no Somijas. WRC2 klasē pārliecinoša uzvara Janam Kopeckim.

Jāpiebilst, ka pamatīga drāma izvērtās pēc priekšpēdējā posma. Ožjē pēc finiša nevēlējās tiešraidē runāt ar WRC žurnālistu, tāpēc, uz brīdi apstājies, sportists ātri vien devās prom, taču tobrīd ekipāžas stūrmanis aizmirsa no tiesnešiem paņemt savu laika kontroles karti, bez kuras sportists nevar iziet uz starta pēdējā posmā.

Kā vēlāk noskaidrojās, tad Ots Tanaks, kurš startēja pēc Noivila un Ožjē, esot paņēmis šo aizmirsto laika kontroles karti, lai nogādātu Ožjē ekipāžai.

Pēc finiša tiesneši izskatīja šo incidentu un nolēma ekipāžu sodīt ar 10 000 eiro lielu naudas sodu, kā arī ekipāža saņēma nosacītu sodu, kas paredz to, ka, ja šosezon kādā no posmiem stūrmanis vēlreiz aizmirsīs laika kontroles karti, tad ekipāža zaudēs 22 punktus, ko tā izcīnīja Sardīnijā.

Kopvērtējumā līderis ir Noivils, kurš par 27 punktiem apsteidz Ožjē..

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Neuville T.Hyundai i20 Coupe WRC03:29:18.7
2.Ogier S.Ford Fiesta WRC+0.7
3.Lappi EsapekkaToyota Yaris WRC+1:56.3
4.Paddon HaydenHyundai i20 Coupe WRC+2:55.2
5.Østberg MadsCitroën C3 WRC+3:10.9
6.Breen CraigCitroën C3 WRC+4:31.7
7.Latvala J.Toyota Yaris WRC+11:22.1
8.Tänak OttToyota Yaris WRC+12:38.2
9.Kopecký JanŠkoda Fabia R5+13:14.6
10.Suninen TeemuFord Fiesta WRC+15:30.4

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...
Sākums - Go4speed