Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jānis Baumanis apstājas pusfinālā, Artis nosargā vadību kopvērtējumā

Andrejs Siliņš

Jānis Baumanis apstājas pusfinālā, Artis nosargā vadību kopvērtējumā
Jānis Baumanis
Foto: Tom Banks

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien ar veiksmīgu sniegumu pēdējā kvalifikācijas braucienā nodrošināja sev vietu Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) sezonas piektā posma pusfinālā, taču tajā palika pēdējais savā braucienā, dalību sacensībās noslēdzot 12. vietā.

Jau ziņots, ka pēc sestdien aizvadītajiem diviem pirmajiem kvalifikācijas braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē STARD vienības pilots Baumanis bija 16.vietā, tiekot pie 56 punktiem. Pirmajā kvalifikācijas kārtā latvietis bija 12.vietā, kamēr otrajā ierindojās vien 20.pozīcijā.

Savukārt krietni labāk viņam veicās svētdien, jo trešajā kvalifikācijas braucienā Baumanis ieņēma devīto vietu, bet noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā viņš bija septītais, kas summā ar 128 punktiem ļāva ieņemt 12.vietu, kā pēdējam tiekot pie iespējas startēt pusfinālā. Zīmīgi, ka pirms pēdējās kvalifikācijas Baumanis bija 13.vietā, tomēr beigās spēja tikt starp pusfinālistiem.

Pusfinālā Jānis brauca kopā ar Timiju Hansenu, Matisu Ekstremu, Kevinu Hansenu, Niklasu Gronholmu un Kevinu Eriksonu. Baumanis pēc starta ieņēma ceturto pozīciju, Kevins Hansens un Eriksons uzreiz iebrauca džokerī, trasē atgriežoties aiz latvieša. Priekšā Jānim bija Gronholms, kuram gan lielāka cīņa bija ar priekšā esošajiem Timiju Hansenu un Ekstremu.

Trešajā aplī Baumanis devās džokerī un trasē atgriezās pēdējais sestais. Pirmais trijnieks džokerī brauca pēdējā aplī, tad arī Gronholms zaudēja savu trešo vietu, priekšā palaižot Kevinu Hansenu. Pirmajā trijniekā finišēja brāļi Hanseni un Ekstrems, iekļūstot finālā, bet Baumanim sestā vieta braucienā un viens punkts čempionāta kopvērtējumā.

Finālā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Johans Kristofešsons, kurš uzvarēja katrā braucienā šajā posmā, kļūstot tikai par otro pilotu, kurš to jebkad paveicis. Turklāt tuvākais sekotājs, slavenais francūzis Sebastjans Lēns finālā nemaz neiekļuva. Otro pozīciju izcīnīja Matiass Ekstrems, bet trešo vietu izcīnīja Peters Solbergs.

Sezonas pirmajos trijos posmos Baumanis ikreiz sasniedza pusfinālu, taču pirms nedēļas slavenajā Silverstounā viņš pirmo reizi sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas.

Kristofešsons ar 135 punktiem ir drošs līderis, bet otrais ar 104 punktiem ir Lēbs. Solbergs pacēlās uz trešo vietu, no Lēba atpaliekot par diviem punktiem, bet vēl tikai par punktu mazāk Andreasam Bakerudam.

Šī posma ietvaros tika aizvadītas sacensības arī Eiropas čempionāta "Super1600" klasē, kur ceturto vietu izcīnīja Jāņa brālis Artis Baumanis. Pusfinālā viņs bija trešais savā braucienā, iekļūstot finālā, bet pēdējās sacensībās ieņēma ceturto vietu, kopvērtējumā pievienojot trīs punktus. Pasaules čempionāta kopvērtējumā Artim 65 punkti un līderpozīcija, bet komandas biedrs, lietuvietis Roks Bačuska atpaliek par diviem punktiem.

Tāpat šajā posmā piedalījās Juris Spīķis, kurš kvalifikācijā ierindojās 18.vietā, noslēdzot dalību sacensībās.

Kopumā šīs sezonas kalendārā pasaules čempionātā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam. Savukārt jau nākamais posms norisināsies Zviedrijā no 30. jūnija līdz 1. jūlijam.

Izmantotie resursi:
LETA
FIA World Rallycross Championship

     [+] [-]

, 2018-06-10 21:37, pirms 6 gadiem
Kas pie velna ir kristofešsons??kurs idiots ir rakstijis so rakstu ja pat normali nemak uzrakstit uzvaretaaja uzvardu??