Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igaunis Tanaks četru ātrumposmu attālumā no uzvaras Sardīnijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Igaunis Tanaks četru ātrumposmu attālumā no uzvaras Sardīnijā
Ots Tanaks
Foto: EPA/Scanpix

Sardīnijas rallija vadībā pirms izšķirošās dienas ir igaunis Ots Tanaks, kurš par 24,3 sekundēm apsteidz somu Jari Mati Latvalu. Tanaks šodien uzvarēja trīs ātrumposmos pēc kārtas.

Pirms šodienas līderis bija jaunzēlandietis Heidens Padons, tomēr viņa pozīcijas nebija īpaši pārliecinošas – pirmais piecinieks brauca 15 sekunžu robežās. Padons uzvarēja arī dienas pirmajā ātrumposmā, bet nākamajā dopā viņš bija otrais, par 4,2 sekundēm atpaliekot tikai no beļģa Terija Noivila.

Tomēr sekoja igauņa Ota Tanaka dominēšana – viņš bija labākais trijos ātrumposmos pēc kārtas. Tika iegūts 20 sekunžu pārsvars pār Latvalu, kamēr trešajā vietā esošais Noivils atpalika jau vairāk nekā minūti.

Savukārt Padonam nelaimīgs izrādījās 13. dops, kurā viņš pieļāva kļūdu un izslīdēja ārmalā, kur sadūrās ar akmeni un palika bez aizmugurējā riteņa labajā pusē. Kā sacīja pats pilots, viņš pielaidis stulbu kļūdu un nebija gana koncentrējies pēc servisa parka.

Pirms noslēdzošās dienas Tanakam ir 24,3 sekunžu pārsvars pār Latvalu, bet minūti un divas sekundes aiz muguras atrodas Noivils. Igaunis vēl nekad nav uzvarējis WRC posmā. Viņa labākais sasniegums ir otrā vieta – pērn Polijā un Lielbritānijā, kā arī šosezon Zviedrijā. Kopvērtējumā Tanaks pašlaik ir ceturtais.

Rīt jāaizvada četri ātrumposmi – divreiz jāveic 14,06 kilometrus garš dops un divreiz jāveic 6,96 kilometrus garš posms.

Sardīnijas rallija kopvērtējums pēc 15 ātrumposmiem

VPilotsValstsKomandaLaiks
1.O. TanaksIgaunijaM-Sport2:56:37.3
2.J. LatvalaSomijaToyota+24.3
3.T. NoivilsBeļģijaHyundai+1:02.2
4.E. LapiSomijaToyota+2:10.8
5.J. HeninensSomijaToyota+2:42.1
6.S. OžjēFrancijaM-Sport3:26.1
7.M. OstbergsNorvēģijaM-Sport+3:56.0
8.A. MikelsensNorvēģijaCitroen+7:47.6

     [+] [-]

, 2017-06-11 14:18, pirms 7 gadiem
Ir !!!!!