Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ Barselonā startēs Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta jaunā sezona

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Šonedēļ Barselonā startēs Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta jaunā sezona
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Nedēļas nogalē startē pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Barselonā, kas formāli ievada katra kārtīga krosa līdzjutēja 2018. gada vasaras sezonu. Uz starta trīs latvieši – Jānis un Artis Baumanis, un Reinis Nitišs. Ļoti ierasta kombinācija, taču viss būs citādāk.

Šogad skati jāvērš uzreiz trīs dažādu seriālu virzienā. Pasaules čempionātā spēkosies Jānis Baumanis, Eiropas Super 1600 klasē – Artis Baumanis, bet jaunums būs Reiņa Nitiša starts Eiropas Supercar čempionātā.

Šķiet, gandrīz visintriģējošākais elements, vismaz pirms pirmajiem posmiem, jo grūti prognozēt, kurā ešelonā Reinis atradīs savu sportisko vietu. Viņš var kā cīnīties par čempiona titulu, tā iesprūst kaut kur ap desmito vietu. Eiropas konkurence ir nopietna, taču līdz šim grūti bijis rast priekšstatu, ko šajā konkurencē prastu piedāvāt ierastie pasaules čempionāta dalībnieki, kuri nonākuši šajā ieskaitē. Līdz šim bijuši gan veiksmīgi, gan mazāk veiksmīgi stāsti.

Nitišs atgriezies pie sadarbības ar SET Promotion komandu, kuras sastāvā savulaik kļuva par Eiropas čempionu Super 1600 klasē. Reinis startēs ar pērnā gada Niklāsa Gronholma auto.

Jānis Baumanis turpina sadarbību ar Manfreda Štola STARD vienību. STARD šogad nestartēs komandu ieskaitē, taču tas nenozīmē, ka vienība tāpēc būtu mazvērtīgāka. Tā arī šogad startēs ar divām mašīnām, otro pilotu vārdi sezonas gaitā mainīsies. Pirmajos posmos tas būs ķīnietis Ma Kinghua, kuram ir visai vērā ņemama pieredze dažāda līmeņa autosportā. Viņš bijis pat F-1 komandu HRT un Caterham testpilots, bet par augstāko sasniegumu jāuzskata ceturtā vieta 2015. gada pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), kurā sezonas gaitā tika sasniegta viena uzvara un kopumā seši pjedestāli.

Jāņa plānos šogad ir turēties pēc iespējas tuvāk fināliem, bet pusfināliem būtu jābūt kā “obligātajai programmai”, cik nu tas ir ieprogrammējams, sevišķi pirms sezonas.

Aizraujoša sezona gaidāma Artim Baumanim, kurš turpinās sadarbību ar Volland Racing. Sastāvs čempionātā būs ļoti spēcīgs, bet daudzi jau pirms sezonas par čempionu pasludinājuši jauno Arta komandas biedru lietuvieti Roku Baciušku. Šis varētu būt skarbs duelis, turklāt pietiek arī citu konkurentu, ar kuriem Baumanim būs jārēķinās.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv