Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē izcīna uzvaru Meksikas WRC rallijā, Tanaks saglabā vadību kopvērtējumā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē izcīna uzvaru Meksikas WRC rallijā, Tanaks saglabā vadību kopvērtējumā
Foto: Citroen Racig

Par Meksikas rallija uzvarētāju svētdienas vakarā tika kronēts ''Citroen'' komandas pilots Sebastjans Ožjē (''Citroën C3 WRC''), kuram tā bija otrā uzvara šosezon. Otro vietu izcīnīja Ots Tanaks (''Toyota Yaris WRC''), bet trešais finišēja Elfins Evans (''Ford Fiesta WRC'').

Pirms izšķirošās dienas līderis bija Sebastjans Ožjē, kuram 27 sekundes zaudēja Elfins Evans, bet 29,2 sekundes atpalika igaunis Ots Tanaks. Skaidrs bija tas, ka, ja ne tehniska problēma vai kas cits, tad Ožjē izcīnīs uzvaru, kamēr cīņa par otro vietu bija sagaidāma ļoti sīva.

Dienas pirmajos divos posmos ļoti ātrs bija Tanaks, kuram izdevās apsteigt Evansu un izvirzīties otrajā vietā. Tobrīd Tanaks līderim Ožjē zaudēja 24,4 sekundes, bet Evans atpalika 31,6 sekundi. Ceturto vietu joprojām ieņēma beļģu pilots Tjerī Noivils (''Hyundai i20 Coupe WRC'').

Pēdējā Power Stage posmā, kurā varēja nopelnīt papildus punktus, ātrākais bija Ožjē, kuram par 0,1 sekundi izdevās apsteigt Mīki (''Toyota Yaris WRC''), kurš pēc iepriekšējiem posmiem atzina, ka dienas pirmajos divos posmos braucis piesardzīgi, taupot riepas tieši Power Stage posmam.

Līdz ar to Ožjē Meksikā paņēma pilnu banku (uzvara rallijā un ātrākais laiks Power Stage, par ko tika nopelnīti papildus pieci punkti). Otrais finišēja Tanaks, bet trešais – Evans, kuram šis bija pirmais pjedestāls šogad.

WRC2 klasē uzvaru svinēja Benito Guera jr. (''Škoda Fabia R5''), kuram šī bija pirmā uzvara WRC2. Diemžēl R2 klasē finišu tehnisku iemeslu dēļ nesasniedza lietuvietis Deividas Jocius.

Kopvērtējumā līderis ar 65 punktiem ir Ots Tanaks, kuram seko Ožjē (61) un Noivils (55). Ražotāju kausā līderi ir ''Toyota Gazoo Racing WRT'' (86), kuriem seko ''Citroën Total WRT'' (78) un ''Hyundai Shell Mobis WRT'' (77).

Nākamais WRC posms pēc trīs nedēļām notiks Francijā, Korsikas salā, kurā uz starta Junior WRC klasē izies arī Mārtiņš Sesks/Krišjānis Caune.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier S.Citroën C3 WRC3:37:08.0
2.Tänak OttToyota Yaris WRC+30.2
3.Evans ElfynFord Fiesta WRC+49.9
4.Neuville T.Hyundai i20 Coupe WRC+1:27.0
5.Meeke KrisToyota Yaris WRC+6:06.2
6.Guerra jr. B.Škoda Fabia R5+15:35.5
7.Bulacia Wilkinson M.Škoda Fabia R5+18:51.5
8.Latvala J.Toyota Yaris WRC+18:55.9
9.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+22:44.1
10.Triviño R.Škoda Fabia R5+30:13.8