Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Māris Neikšāns Krievijas rallijreidā startēs ar leģendas Žana Luī Šlesēra auto

Māris Neikšāns Krievijas rallijreidā startēs ar leģendas Žana Luī Šlesēra auto
Foto: Stump András / Totalcar

Krievijā, Karēlijas republikā, gaidāmajā rallijreidā “Baja Russia – Northen Forest” ar leģendārā Žana Luī Šlesēra jauno auto startēs Māris Neikšāns.

Sacensības notiks no 20.- 22.februārim Krievijā, Karēlijas republikā, kur norisināsies Pasaules čempionāta posms rallijreidā “Baja Russia – Northen Forest”. Šīs ir vienīgās čempionāta sacensības, kas norisinās ziemas apstākļos. Kopā sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi – prologs un divi posmi, kur katra garums būs 160 kilometri.

Starp dalībniekiem atrodams arī Neikšāna vārds, kurš, kā izrādās, startēs ar jaunu un unikālu auto, kuru uzbūvējis rallijreida leģenda Žans Luī Šlesērs.

''Sacensībās braukšu ar Žana Luī Šlesēra būvēto pilnpiedziņas prototipu (T1 klase). Viena no Krievijas rallijreida komandām Nart Time, ar kuru man ir izveidojušās labas attiecības, izteica piedāvājumu, kuram, protams, piekritu. Ja rallijā man gandrīz viss ir skaidrs, tad par rallijreidiem man ir daudz nezināmā. Šīs sacensības man noteikti ļaus labāk izprast rallijreida būtību,'' stāsta Māris Neikšāns, kurš piebilda, ka līdz sacensību startam plāno aizvadīt vairākus testus.

''Mērķis būs braukt ātri, bet galvenais – precīzi. Jau šobrīd zinu, ka man pietrūks stenogramma, jo būs jābrauc pēc leģendas, pēc kuras vēl nekad neesmu braucis. Būs grūti pierast, ka stūrmanis saka, ka pēc kilometra brauksim pa kreisi. Zinu, ka būs grūti, jo es nekad neesmu piedalījies rallijreidā. Ja par auto vadīšanu man viss tā kā būtu skaidrs, tad lielākā neziņa būs, kādā tempā braukt. Būs daudz jaunu lietu, kuras būs jāapgūst, taču esmu tam gatavs,'' saka Neikšāns, kuram šī nebūs pirmā saskarsme ar rallijreida auto, jo savas karjeras laikā viņš ir izmēģinājis spēkus ar X-Raid rūpnīcas komandas ''BMW X3'', Andra Dambja OSCar un pat Kamaz smago automašīnu.

Jau ziņojām, ka sacensībās startēs latviešu autosportists Krišjānis Caune, kurš būs 2005.gada pasaules ceturtā ātrākā rallija braucēja Tonija Gardemeistera stūrmanis.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed