Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Raimonds Ziediņš

IRC rallijs: Gārdemaisters izveido komandu, visos posmos brauks arī SWRC vicečempions

IRC rallijs: Gārdemaisters izveido komandu, visos posmos brauks arī SWRC vicečempions
Tonijs Gārdemaisters Montekarlo rallijā janvārī
Foto: ewrc.cz

Bijušais WRC un pazīstamais somu rallija braucējs Tonijs Gārdemaisters izveidojis pats savu komandu un šosezon startēs vairākos ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla posmos. Pagaidām gan nav zināms, cik un kuros posmos tieši viņš brauks, kā arī ar kādu spēkratu startēs. Tāpat kļuvis zināms, ka šogad pilnu sezonu IRC rallijā brauks pērnā gada SWRC vicečempions Patriks Sandels un Francijas čempions Braians Bufjērs, bet sešos posmos startēs IRC visu laiku uzvarām bagātākais pilots, beļģis Fredijs Loikss.

35 gadus vecais Tonijs Gārdemaisters, kurš pērn piedalījās Jūrmalā un Kuldīgā notiekošajā rallijā ''Latvija'', izcīnot 3. vietu, bet savulaik braucis arī WRC rallija ietvaros, izveidojis savu komandu – ''TGS Worldwide Ou'' (TGS – Toni Gardemeister Sports), kuras rindās šosezon plāno braukt ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriālā. Somu sportists gan pagaidām vēl nav paziņojis, ar kādu auto tiek plānots braukt, kā arī cik un kuros posmos tieši komanda startēs. Atgādinām, ka Gārdemaisters piedalījās šīs sezonas pirmajā posmā, kurš notika leģendārajos Montekarlo ceļos, kopvērtējumā izcīnot 10. vietu.

''Motorsporta pasaulē ''TGS'' ir jauns zīmols, taču tas ir balstīts uz daudz gadu pieredzi. Visiem mūsu mehāniķiem un inženieriem ir liela pieredze rallijā, un viņi ir strādājuši kopā ar mani ilgus gadus dažādos pasaules posmos. Esmu pilnībā pārliecināts par viņu prasmēm, un, ka mana komanda ir labākais veids, kā realizēt visas manas ieceres un nākotnes plānus,'' tā Gārdemaisters, kurš savulaik WRC ietvaros regulāri brauca laika posmā no 1999. līdz 2008. gadam, pārstāvot tādas komanda kā ''SEAT'', ''Ford'', ''Mitsubishi'', ''Škoda'' un ''Suzuki''. IRC ietvaros Gārdemaisters braucis kopš 2008. gada, ik gadu piedaloties Montekarlo rallijā.

Tāpat pirms kāda laika kļuvis zināms, ka šogad visos IRC posmos brauks 28 gadus vecais zviedru pilots Patriks Sandels, kurš pagājušajā gadā kļuva par ''S2000 World Rally Championship'' (SWRC) vicečempionu. Sandels, kurš pašreiz piedalās Zviedrijas WRC, pārstāvēs ''Škoda Sweden'' komandu. Savukārt pērnā gada IRC čempions Juho Hanninens (30), kurš brauca Montekarlo rallijā un iepriekš atzina, ka šosezon brauks tikai WRC rallijā, startējot SWRC klasē ''Red Bull Škoda'' komandā, paziņojis, ka šogad plāno piedalīties vismaz septiņos IRC posmos, tātad soms arī šosezon būs nopietns pretendents cīņā par čempiontitulu.

Nopietns konkurents būs arī Francijas rallija čempions, kā arī pirmā sezonas posma (Montekarlo) uzvarētājs Braians Bufjērs (32), kurš arī šosezon brauks visos posmos, sēžot pie ''Peugeot 207 S2000'' automašīnas stūres. Tāpat arī IRC seriāla pašreiz uzvarām bagātākais pilots, beļģis Fredijs Loikss (40), kurš apstiprinājis dalību vēl sešos posmos un pārstāvēs ''Škoda'' komandu, braucot ar ''Škoda Fabia S2000''. Noteikti vērts pieminēt, ka arī 48(!) gadus vecā franču leģenda Fransuā Delekūrs, kurš Montekarlo rallijā ieņēma augsto 5. vietu, atklājis, ka šosezon vēlētos braukt arī Korsikas, Sanremo, varbūt arī kādā grants rallijā.

Atgādināsim, ka šogad IRC kalendārs sastāv no 12 posmiem, taču sezonas beigās kopvērtējumā tiks ņemti vērā tikai septiņi labākie rezultāti, turklāt pēdējos posmos Kiprā un Skotijā būs iespēja tikt arī pie papildus punktiem. Proti, Kiprā iegūto punktu skaits tiks reizināts ar koeficientu 1,5, bet Skotijā – ar 2,0. Tādējādi saprotams, ka iespēja izcīnīt čempiontitulu ir arī tiem pilotiem, kuri sezonas laikā piedalīsies tikai septiņos posmos, taču tādā gadījumā jāuzrāda ļoti labi rezultāti.

Nākamais IRC seriāla sezonas posms, kurš notiks Kanāriju salās (asfalta segums), norisināsies no 14. līdz 16. martam.

IRC rallija 2011. gada sezonas kopvērtējums

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPBO7*
1.Bryan BouffierPeugeot 207252525
2.Freddy LoixŠkoda Fabia181818
3.Guy WilksPeugeot 207151515
4.Stephane SarrazinPeugeot 207121212
5.Francois DelecourPeugeot 207101010
6.Juho HanninenŠkoda Fabia888
7.Nicolas VouillozŠkoda Fabia666
8.Jan KopeckyŠkoda Fabia444
9.Giandomenico BassoPeugeot 207222
10.Toni GardemeisterPeugeot 207111

* Sezonas noslēgumā tiek ņemti vērā septiņi labākie rezultāti.

Ražotāju ieskaite

VKomandaPBO7
1.PEUGEOT404040
2.ŠKODA262626

IRC rallija 2011. gada sezonas kalendārs

DatumsRallijsSegums
1.19.-22. janvārisRallye Monte Carloasfalts/sniegs
2.14-16. aprīlisRally Islas Canarias El Corte Inglesasfalts
3.13.-15. maijsTour de Corseasfalts
4.2.-4. jūnijsPrime Yalta Rallyasfalts
5.23.-25. jūnijsGeko Ypres Rallyasfalts
6.14.-16. jūlijsSata Rallye Acoresgrants
7.4.-6. augustsRali Vinho Madeiraasfalts
8.26.-28. augustsBarum Czech Rally Zlinasfalts
9.9.-11. septembrisMecsek Rallyeasfalts
10.22.-24. septembrisRallye Sanremoasfalts
11.7.-9. oktobrisRACMSA Rally of Scotlandgrants
12.3.-5. novembrisCyprus Rallyasfalts/grants

Izmantotie resursi:
www.ircseries.com
www.autosport.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-11 17:55, pirms 13 gadiem
Lieliski, Super!
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.