Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

El-Atija uzvar Dakaras ceturtajā posmā, motociklu klasē līderu maiņa

Juris Grīns
Juris Grīns

El-Atija uzvar Dakaras ceturtajā posmā, motociklu klasē līderu maiņa
Nāsirs El-Atija. Foto: Dakar.com

Dakaras rallijā aizvadīts ceturtais ātrumposms, pēc kura automobiļu klasē vadību saglabājis Nāsirs El-Atija, smago mašīnu ieskaitē pirmais aizvien Eduards Nikolajevs, savukārt motociklu kategorijā līderpozīciju pārņēmis Rikijs Brabeks.

Šodien sportisti Dakaras rallijā aizvadīja maratonposmu, kas nozīmē, ka pēc ierašanās bivokā mehāniķiem nav ļauts remontēt braucamrīkus. Ceļā no Arekipas uz Mokuegvu bija jāaizvada 106 km garš pārbrauciens un 405 km garš ātrumposms, garākais šajā gadā.

Rikijs Brabeks ("Honda") bija ātrākais no motociklu ieskaites braucējiem, par 6 minūtēm un 19 sekundēm pārspējot Matiasu Valkneru ("KTM"), kamēr septiņas minūtes lēnāks izrādījās Tobijs Praiss ("KTM"). Kopvērtējumā tagad Brabeks nokļuvis vadībā, uz otro pozīciju atbīdot Pablo Kvintanillu ("Husqvarna"), kurš ceturtdienas posmā bija ceturtais - starp abiem vairāk nekā divas minūtes. Trešais ir Praiss, kurš no Brabeka atpaliek vairāk par četrām minūtēm.

Tikmēr Nikolass Kaviljaso ("Yamaha") turpina dominēt kvadriciklu klasē - viņam uzvara arī šodien. Kopvērtējumā tuvākais sekotājs Džeremijass Gonzaless ("Yamaha") atpaliek jau 34 minūtes.

Ātrākais automobiļu kategorijā bija Nāsirs El-Atija ("Toyota"), kurš par nepilnām divām minūtēm ātrumposmā pārspēja Stefanu Petranselu ("Mini"), bet par astoņām ar pusi minūtēm - Jakubu Pržigonski, kurš šogad rāda ļoti atzīstamu sniegumu. Kopvērtējumā El-Atija šobrīd deviņas minūtes priekšā Petranselam, kurš pacēlies uz otro vietu, bet trešais pēc četriem posmiem ir Nani Roma ("Mini"), kurš atpaliek 21 minūti. Netālu seko arī Pržigonskis un Jazīds El Radži ("Mini"), kurš no otrās pozīcijas šīs dienas laikā atkritis uz piekto.

Lietuvas sportists Benedikts Vanags ("Toyota") posmā uzvarētājam zaudēja 59 minūtes un ierindojās 18. pozīcijā, bet Vaidots Žala ("Toyota") bija 1 stundu un 16 minūtes lēnāks, sasniedzot 23. rezultātu. Ar tehniskām problēmām turpināja cīnīties Antans Juknevičs ("Toyota") - viņam zaudētas gandrīz trīs ar pusi stundas un 49. vieta. Kopvērtējumā Vanags no desmitās vietas atkāpies uz 12. pozīciju, Žala tagad ir sešpadsmitais, bet Juknevičs - 50. vietā.

SxS klasē uzvarēja krievu sportista Sergeja Karjakina ("BRP") ekipāža, kas tagad pacēlusies uz pirmo vietu arī kopvērtējumā, bet 11 minūtes tālāk seko Džerards Faress ("Can-Am"). Uz piekto vietu atkāpies līdzšinējais līderis Frančesko Lopess ("Can-Am"). Tikmēr Latvijas pārstāvja Oļega Uperenko ("BRP") ekipāža ceturtdien bija 16. ātrākā, kamēr kopvērtējumā tai 21. vieta.

Smago mašīnu vērtējumā ātrāko laiku sasniedza Andrejs Karginovs, kuram pusotru minūti zaudēja Martins Maciks ("LIAZ"), bet sacīkšu līderis Eduards Nikolajevs bija trešais, atpaliekot vairāk par 13 minūtēm. Kopvērtējumā Nikolajevs aizvien vadībā, lai gan tuvākie sekotāji neatpaliek daudz un lielā cīņa arī šeit vēl tikai priekšā.

Rezultāti: https://www.dakar.com/en/rankings

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro