Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Andrē Vilašs-Boašs pēc avārijas Dakaras rallijā tiek nogādāts slimnīcā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Andrē Vilašs-Boašs pēc avārijas Dakaras rallijā tiek nogādāts slimnīcā
Automašīna pēc avārijas
Foto: Football Expose

Šanhajas futbola komandas SIPG galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs šajās dienās debitēja Dakaras rallijā. Diemžēl ceturtajā posmā Vilašs-Boašs avarēja un izstājās no sacensībām.

40 gadus vecais Vilašs-Boašs šogad bija nolēmis Dakaras rallijā startēt ar motociklu, taču pēc draugu ieteikuma treneris pārdomāja un nolēma, ka pirmo reizi šajās sarežģītajās sacīkstēs viņš tomēr startēs automašīnu ieskaitē. Vilašs-Boašs ātri panāca vienošanos ar ''Toyota Overdrive'' komandu par startēšanu sacensībās ar ''Toyota Hilux''.

Pēc trīs posmiem speciālists, kurš bez SIPG komandas vēl ir trenējis tādus klubus kā Sanktpēterburgas "Zenit", "Chelsea" un "Tottenham Hotspur", ieņēma 41.vietu. Taču ceturtajā posmā 165 kilometrā Vilaša-Boaša vadītais auto nokrita no lielas kāpas.

Pēc avārijas Andrē Vilašs-Boašs sūdzējās par sāpēm mugurā, kā rezultātā viņš tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu padziļinātas pārbaudes. Tikmēr viņa stūrmanis, bijušais Dakaras rallija motobraucējs Rubens Farija, centās nokļūt finišā, lai ekipāžai būtu iesēja turpināt sacīkstes, taču beigās komanda paziņoja, ka tā neturpinās sacīkstes. Līdz ar to Vilašam-Boašam sacensības beidzās trešajā posmā. Tobrīd viņš no līdera Stefana Peteransela atpalika vairāk nekā sešas stundas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...