Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Zibens upuris Jakešs salauž roku, Praisam problēmas slimnīcā

Zibens upuris Jakešs salauž roku, Praisam problēmas slimnīcā
Ivans Jakešs
Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Dakaras rallija uzvarētājam Tobijam Praisam, kurš nesen sacensību laikā guva kājas lūzumu, slimnīcā esot radušās neparedzētas problēmas, kamēr citam motosportistam Ivanam Jakešam, kuram ceturtajā posmā iespēra zibens, pēc avārijas lauzta roka.

Jau ziņojām, ka 43 gadus vecajam Jakešam, kurš šajā Dakaras rallijā cīnījās par vietu pirmajā desmitniekā, pagājušajā nedēļā vienā no posmiem rokā trāpīja zibens. Tikai tas, ka motociklista kājas tobrīd nepieskārās pie zemes, paglāba viņa dzīvību.

Cietis sāpes, viņš sacensības turpināja, bet piektajā Dakaras posmā piedzīvoja kritienu. Rezultātā sportists lauza plaukstas locītavu, kā arī guva ķermeņa nobrāzumus. Pēc otrās piedzīvotās neveiksmes Jakešam šis Dakaras rallijs ir galā, un sportists jau aizlidojis mājās, tomēr arī to izdarīt nebija viegli.

"Iečekošanās laikā Lapasā mūs negribēja laist lidmašīnā, kā argumentu minot, ka ģispis ir potenciāls ierocis," atklāj viens no viņa komandas pārstāvjiem. "Nepalīdzēja pat attēli ar rentgena uzņēmumiem un video no avārijas, viņi nebija droši, ka lūzums patiešām ir. Ģipsi nācās noņemt."

Tikmēr pērnā gada sacensību uzvarētājam motociklu klasē Tobijam Praisam, kurš pēc kritiena vienā no posmiem pagājušajā nedēļā četrās vietās lauza kājas augšstilba kaulu, radušās citas problēmas.

Sportists tika nogādāts slimnīcā Bolīvijas galvaspilsētā Lapasā, kur viņam tika veikta operācija, tomēr vēlāk tur radušās problēmas valodas barjeras dēļ, tāpat sportistam uznākuši krampji, ko, iespējams, izraisījis asins receklis plaušās.

"Valodas barjera kļuvusi par īstu izaicinājumu, turklāt esmu aizvadījis vairākas nepatīkamas naktis krampju dēļ," atzīst Praiss, tagad atzīstot, ka avārija visticamāk notika pēc uzbraukšanas kādam akmenim.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.