Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis: "Turpināšu braukt un cerēšu, ka reiz būšu pasaules rallija čempions"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sirmacis: "Turpināšu braukt un cerēšu, ka reiz būšu pasaules rallija čempions"
Ralfs Sirmacis
Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Pēc atgriešanās no Lielbritānijas, kur neizdevās uzvarēt "M-Sport" rīkotajā jauno talantu konkursā, trīskārtējais Latvijas čempions Ralfs Sirmacis nav nolaidis rokas un turpina cerēt, ka kādudien viņam izdosies kļūt par labāko pasaulē.

Sirmacis "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensībās startēja, pateicoties savai lieliskajai debijai Polijas WRC posmā "LOTOS 71st Rally Poland", kuru aizvadīja 2014. gada jūnijā. Sportists uz Angliju devās jau 1. decembrī, jo 2. decembrī norisinājās "Fiesta Champions Day", kurā sportistiem bija plānota iespēja izbraukt ar "Ford Fiesta R5" automašīnu. Diemžēl sportists, kurš devās trasē pirms Sirmača, avarēja, liedzot iespēju pārējiem sportistiem turpināt braucienus.

Trešdien, 3.decembrī norisinājās pirmā "Fiesta Sporting Trophy Shootout" diena, kurā piedalījās septiņi finālisti no dažādām pasaules valstīm, tajā skaitā arī Sirmacis. Pirmajā konkursa dienā sportistiem bija psiholoģiskie, mediju un fiziskie testi. Bet 4. decembrī sportisti devās braucienā gan ar "Ford Fiesta R5", gan "Ford Fiesta R2" automašīnu, kā arī aizvadīja sarunu ar "M-Sport" vadītāju Malkomu Vilsonu.

Neskatoties uz to, ka Sirmacim neizdevās izcīnīt galveno balvu, sportists jūtās gandarīts par iespēju piedalīties šajās sacensībās.

"Pirmkārt, es vēlos pateikties "LMT Autosporta Akadēmijai", bez kuru palīdzības es noteikti nebūtu startējis Polijas WRC un izcīnījis iespēju doties uz Angliju," viņš saka. "Lai arī man neizdevās iegūt galveno balvu, es nejūtos vīlies. Tieši otrādi - šajā pasākumā esmu guvis ļoti noderīgu pieredzi, kas man palīdzēs karjeras veidošanā nākotnē. Atmiņā noteikti paliks brauciens ar "Ford Fiesta R5" auto. Domāju, ka neesmu vienīgais no finālistiem, kuram šī likās patīkamākā pasākuma daļa."

Lai gan nākotnes plāni nav skaidri, Sirmacis turpina sapņot par saviem mērķiem.

"Tagad, atgriežoties Latvijā, ir jāpievēršas 2015. gada sezonas plānošanai - viss, protams, atkarīgs no tā, cik lielu finansējumu izdosies piesaistīt no sponsoriem. Bet viens ir skaidrs - es turpināšu braukt un cīnīties par savu lielo sapni - pasaules čempiona titulu," pabeidz Ralfs Sirmacis.

Līdzās Sirmacim uz Angliju devās arī Latvijas Automobiļu federācijas pārstāvis Reinis Pozņaks: "Kopumā starp visiem finālistiem Ralfs izskatījās ļoti pārliecinoši, it īpaši braukšanā. Šogad pasākuma rīkotāji bija izdomājuši nevērtēt sportistus pēc brauciena laikiem, jo visiem ir skaidrs, ka, ja konkrētais braucējs atrodas šajās sacensībās, tad viņš ir spējīgs braukt ļoti ātri. Šoreiz lielākā uzmanība tika pievērsta braukšanas tehnikai, agresivitātei, un citiem faktoriem. Pēc uzvarētāja paziņošanas izdevās aprunāties ar vienu no "M-Sport" pārstāvjiem, kurš atzina, ka ar Ralfa braukšanu viss ir vislabākajā kārtībā, taču sportistam trūkst motivācijas un neesot saskatāma tā degsme, kas spētu pārliecināt, ka sportists patiešām vēlas braukt! Atgriežoties Latvijā Ralfam ir nopietni jāpārdomā, ko viņš vēlas un ko nē, un ja braukšana pasaules rallijā tiešām ir viņa vienīgais mērķis, tad tas ir jāmāk parādīt arī citiem, lai neradītu nekādas šaubas, piemēram, potenciālajiem sponsoriem."

Par "Fiesta Sporting Trophy Shootout 2014" uzvarētāju kļuva sportists no Nīderlandes Mats van den Brands, kurš ieguva iespēju bez maksas startēt kādā no pasaules rallija čempionāta posmiem ar "Ford Fiesta R5" automašīnu.

Informāciju sagatavoja:
Diāna Nagle,
LMT Autosporta Akadēmijas
mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste

     [+] [-]

, 2014-12-09 17:44, pirms 9 gadiem
Lai Ralfam izdodas!!! Saakuma lai uzliek par merkji klut tikpat labam kaa Markko Martins bija igaunjiem wrc chempionaata! Varbut ka Martins var iedot kadu braucienu sesiju, ganjau ka ir iespejams sarunaat, un nav tik taalu no mums jamekle!

     [+] [-]

, 2014-12-09 18:35, pirms 9 gadiem
Ralfs uzreiz pec pasākuma komentāros bija diezgan pikts.., ka viņš braucis fantastiski un utt. Un kapec uzvarētājs kļuva lēnākais braucējs. Nekā personīga pret Ralfu, visu to labāko, bet nedomāju ka Wilsons un Co ir tādi nejēgas un neko nesaprot.. Tad jau viņš nebūtu tas kas viņš ir tagad! Aizpagajušgad izvelejās Evansu, vai kāds grib noliegt ka viņš ir švaks braucējs ?! Priekš pirmās sezonas ļoti labi!