Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ikers un Valters Polijas rallijkrosa sezonu noslēdz ar medaļām

Juris Grīns
Juris Grīns

Ikers un Valters Polijas rallijkrosa sezonu noslēdz ar medaļām
Jānis Ikers. Foto: Dudekdv Photography

Pēc garas sezonas Polijas rallijkrosa čempionātā kuldīdznieki Jānis Ikers un Krists Valters sasnieguši kopvērtējuma medaļas: Jānis ir vicečempions SN-2000 klasē, bet Krists – bronzas medaļnieks SN1600. Pēdējā posmā Torunā Latvijas sportisti sasniedza vairākas godalgotas pozīcijas.

Torunas sacīkstē spilgti izcēlās SN1600 klasē startējušie Valters, kā arī Polijas čempionātā debitējušie Juris Spīķis un Arnis Odiņš. Vienā pusfinālā uzvarēja Spīķis, otrā – Valters pirmais, Odiņš otrais. Visi trīs izrādījās labākie arī finālbraucienā – Juris pirmais, Arnis – otrais, Krists – trešais. Valteram šis rezultāts ļāva nodrošināt Polijas rallijkrosa čempionāta SN 1600 klases bronzas medaļu.

SN1600 klasē startēja arī Edijs Ošs un Jānis Lideris. Edija sacīkste noslēdzās pusfinālā, kurā viņš finišēja ceturtais – pozīciju aiz fināla robežas. Jānis izstājās pēc otrās kvalifikācijas, formāli gūstot 13. vietu 15 dalībnieku konkurencē.

Latvieši bija spoži arī SN-2000 klasē. Jānis Ikers, kuram bija jāaizvada smaga cīņa par kopvērtējuma medaļām, kvalifikācijas laikā piedzīvoja ātrumkārbas problēmas. Taču atjautīgi risinājumi ļāva kvalificēties pusfinālam, turklāt gūt uzvaru šajā braucienā. Otrā pusfinālā trešo pozīciju un vietu finālā sasniedza Viktors Ellers. Finālā Ellers izstājās, posmu noslēdzot sestajā vietā. Toties Ikers paveica lielisku darbu, izcīnot uzvaru arī finālā. Šāds rezultāts ļāva Polijas čempionāta SN-2000 klasē sasniegt sudraba medaļu.

Interesanti, ka Jānis septiņos posmos četrreiz klases ietvaros kāpa uz pjedestāla – trijās Torunas sacīkstēs un Vilkičos. Savukārt pārējos posmos, kuri notika Slomžinā, Ikers palika bez pjedestāla pozīcijām.

Kopvērtējumā Ellers septītajā vietā, bet Uldis Valters, kurš traumas dēļ nevarēja startēt pēdējos divos posmos, astotais.

Visi minētie startējušie sportisti piedalījās arī apvienotajā SuperNational grupā, kurā kopā spēkojas SN1600, SN-2000 un SN+2000 klašu braucēji. Arī šajā ieskaitē izcēlās Spīķis un Odiņš, katrs savā pusfinālā gūstot otro vietu, bet finālā visus šokējot ar vēl vienu dubultuzvaru – Juris atkal pirmais, Arnis otrais. Ar 1600 klases mašīnām!

SuperNational kvalifikācijas summā trešais bija Ikers, taču viņš, šķiet, koncentrējoties uz SN-2000 medaļu cīņu, pusfinālā nestartēja.

SuperCars klasē 17 dalībnieku konkurencē kvalifikācijā desmito vietu guva Jānis Veģeris, bet pusfinālā sasniedza trešo vietu, iekļūstot finālā. Finālbraucienā gan latvietis piedzīvoja izstāšanos, posmu noslēdzot sestajā vietā.

Ikers, Valters, Ošs, Ellers un Veģeris aizvadīja sacīksti arī Torunā notikušajā Lietuvas rallijkrosa čempionāta ieskaitē. Arī šeit ar panākumiem – Super 1600 klasē Krists Valters pirmais, bet Edijs Ošs tika pie pjedestāla arī Polijas sacīkstē, izcilo sezonu noslēdzot ar 16 sasniegtiem pjedestāliem – otrā vieta.

Jānim Veģerim trešā vieta SuperCars klasē. Savukārt Jānis Ikers un Viktors Ellers pēc kvalifikācijas tālākajās Lietuvas cīņās nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv