Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Četrkārtējais WRC čempions Makinens gribēja, lai WRC posms notiktu Latvijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Četrkārtējais WRC čempions Makinens gribēja, lai WRC posms notiktu Latvijā
Tomijs Makinens

Četrkārtējais pasaules rallija čempions (WRC), ''Toyota'' komandas vadītājs Tomijs Makinens atzinis, ka viņš labāk Igaunijas WRC posma vietā būtu redzējis WRC posmu Latvijā.

No 4.-6. septembrim Dienvidigaunijas ceļos norisināsies pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kas būs pirmais WRC rallijs pēc garās koronavīrusa pauzes. Pēdējos gados tieši Makinena komandas ''Toyota Yaris WRC'' automašīnas allaž bijušas ātras Somijas WRC rallija ceļos. Arī Igaunijas posmā ''Toyota'' būs ātra, jo Igaunijas ceļi ir līdzīgi Somijas ceļiem. Taču somu rallija leģenda uzskata, ka favorīts šajā Igaunijas rallijā būs mājinieks Ots Tanaks, kurš šogad pārstāv ''Hyundai'' vienību.

''Ir patīkami atkal startēt rallija sacensībās. Ja mēs runājam par Igaunijas ralliju, tad, protams, tas būs viena cilvēka mājas rallijs. Ots Tanaks tur noteikti būs spēcīgs. Jā, Igaunijas ceļi ir piemēroti mūsu automašīnai, taču citiem pilotiem tie ceļi būs nepazīstami,'' somu portālam Yle saka Tomijs Makinens.

Makinens atklāja, ka ir nedaudz vīlies, ka WRC posms notiks Igaunijā. ''Mēs cerējām, ka Igaunijas WRC posma vietā rallijs notiks Latvijā. Tas būtu taisnīgāk, jo tajos ceļos neviens nav braucis.''

Lai arī šobrīd ir publicēts precizētais WRC rallija kalendārs, pastāv iespēja, ka vēl viens WRC posms varētu notikt Iprā (Beļģijā), kas, savukārt, ir cita ''Hyundai'' braucēja Tjerī Noivila mājas rallijs. Makinens atzina, ka, ja rallijs notiks Beļģijā, tad viņa sīvākajiem konkurentiem ''Hyundai'' būs divi izteikti mājas ralliji.

Izmantotie resursi:
Yle.fi - oivalla jotain uutta