Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks izstājas pēc pārāk skarbas piezemēšanās tramplīnā

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks izstājas pēc pārāk skarbas piezemēšanās tramplīnā
Ots Tanaks izstājas Sardīnijas rallijā
Foto: Automobilsport.com

Pēc aizvadītajiem piektdienas ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta septītajā posmā Itālijā, Sardīnijas salā par sacīkšu līderi kļuvis francūzis Sebastjēns Ožjē no “M-Sport Ford” vienības.

Divos no četriem priekšpusdienas ātrumposmiem Sardīnijas grants rallijā ātrākos rezultātus sasniedza Andreass Mikelsens (“Hyundai”), kurš, dodoties uz servisa parku, bija vadībā. Tobrīd 14 sekundes viņam zaudēja pasaules čempionāta vadībā esošais Tjerī Noivils (“Hyundai”), bet 16 sekundes no līdera atpalika igaunis Ots Tanaks (“Toyota”).

Viss mainījās jau pirmajā no četriem pēcpusdienas ātrumposmiem, kad, izmantojot dubļainos apstākļus trasē, lielisks rezultāts padevās Ožjē, un pašreizējais WRC čempions no piektās vietas rallija kopvērtējumā pacēlās uz pirmo.

Turpinājumā neveiksmi piedzīvoja Mikelsens, kuru piemeklēja tehniskas problēmas, kamēr Tanaks izstājās pēc tam, kad pārāk spēcīgi bija piezemējies pēc viena no tramplīniem un sabojāja dzesēšanas sistēmu. Dienas priekšpēdējā ātrumposmā no ceturtās pozīcijas avarēja Tēmu Suninens (“M-Sport Ford”).

Dienas izskaņā Ožjē ir 18 sekunžu pārsvars pār Noivilu, kamēr trešajā vietā seko Jari-Mati Latvala (“Toyota”), kurš ir 37 sekundes aiz pirmās pozīcijas īpašnieka.

WRC2 klasē līderis ir Stefans Lefevrs, kurš startē ar rūpnīcas atbalstītu “Citroen C3 R5” sacīkšu auto.

Neveiksmīgs pirmais šīs sezonas starts pasaules čempionātā padevies Eiropas čempionam Kajetanam Kajetanovičam (“Ford Fiesta R5”), kurš piedzīvoja avāriju un zaudēja daudz laika.

Sacensības turpināsies sestdien un svētdien.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc SS9:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC1:35:56.9
2.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+18.9
3.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+37.2
4.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+41.6
5.Madss OstbergsCitroën C3 WRC+58.3
6.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+1:01.5
7.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+1:26.0
8.Stefans LefevrsCitroën C3 R5+4:02.9
9.Jans KopeckisŠkoda Fabia R5+4:16.9
10.Nikolā KiaminsHyundai i20 R5+5:20.7