Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanim pasaules čempionātā pēc pirmās dienas nedrošā 16. vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanim pasaules čempionātā pēc pirmās dienas nedrošā 16. vieta
Jānis Baumanis
Foto: Baumanis Motorsport

Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā Norvēģijā Latvijas braucējiem daļēji veiksmīgs sniegums. Jānis Baumanis pēc pirmās dienas diviem braucieniem ir 16. vietā Supercar ieskaitē. Savukārt Artis Baumanis Super 1600 klasē ir sestais. Juris Spīķis, atgriezies čempionātā nu jau ar Škoda Fabia, ir 18. pozīcijā.

Jāņa cīņas nebija veiksmīgas, lai gan pirmā brauciena 12. vieta ar tehniskiem eksperimentiem piekares ziņā bija atzīstams sniegums. Otrais brauciens neveiksmīgs – 20. vieta. Rezultātā pēc pirmās dienas nedrošais 16. rezultāts.

Otro braucienu “sakārtoja” pasaules čempionāta viesmākslinieks Antons Marklunds. Īpaši nerespektējis to, ka Jānis ir regulārais čempionāta braucējs un cīnās par katru punktu, Marklunds sasita Baumaņa mašīnu un atņēma Jānim nepieciešamo rezultātu. Saprotams, komanda, maigi sakot, nav sajūsmā par Marklunda izpildījumu.

Artis Baumanis, kura Super 1600 klasē jau aizvadītas visas kvalifikācijas, turas braši. Vietas kvalifikācijas braucienos – 4., 10., 3. un 5. Pēc kvalifikācijas Artim sestā vieta aiz Nurijeva, Kallio, Ligura, Šustas un Baciuškas.

Juris Spīķis cenšas aprast ar jauno auto, tāpēc pusfinālā tikt viņam neizdevās. Trešajā kvalifikācijā tika uzrādīts lieliskais desmitais rezultāts, taču pārējās pozīcijas – viena 17. vieta un divreiz ārpus top-20, neļauj kvalificēties augstāk par 18. vietu.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv