Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Artis Baumanis: ''Trase ir ļoti īpatnēja, jo visu laiku jābrauc ātri un uz riska robežas''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Artis Baumanis: ''Trase ir ļoti īpatnēja, jo visu laiku jābrauc ātri un uz riska robežas''
Artis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Pēc Pasaules rallijkrosa čempionāta Norvēģijas posma pirmās dienas Jānis Baumanis ieņem 16.vietu, kamēr Artis Baumaanis Eiropas RX ieskaitē spēja iekļūt pusfinālā.

JAUNA PIEKARE – JAUNAS CERĪBAS
Jāņa Baumaņa mašīnai uz šo nedēļas nogali tika uzstādīta jauna aizmugurējā piekare, viešot cerības uz labiem rezultātiem un pakāpenisku progresu. Pirmajā braucienā to arī izdevās apliecināt. Izvairoties no liekiem riskiem un pielāgojoties izmaiņām, Jānis kāpināja tempu, uzrādot 12. labāko rezultātu kopējā ieskaitē.

Otrais brauciens gan neritēja tik gludi. Jau pašā pirmajā pagriezienā netika sadalīta trase ar Antonu Marklundu, kā rezultātā zviedru sportists uztriecās virsū Baumanim, salaužot aizmugurējo riteņu pusasi, kas pārvilka svītru cerībām uz labu rezultātu. Finiša līnija tika sasniegta, tomēr kopējā ieskaitē šis incidents Jānim Baumanim lika nonākt 16. pozīcijā pirms diviem noslēdzošajiem kvalifikācijas braucieniem, kas risināsies svētdien.

“UZ OTRĀ BRAUCIENA STARTU GĀJĀM OPTIMISMA PILNI”
Jānis Baumanis: “Norvēģijas trase ir viena no tām, kur rezultāti allaž bijuši ļoti cieši. Vienas sekundes robežās treniņos iebrauca 16 sportisti, līdz ar to bija diezgan pozitīvs noskaņojums, jo zinājām, kas jāizdara mašīnai, lai šādos apstākļos uzlabotu saķeri. Pirmajā braucienā starts visiem padevās daudz maz vienāds, tādēļ nolēmu sekot Hansenam un Ekstromam džokerī, jo viņi bija uzņēmuši ļoti labu tempu, bet ar to nepietika. Neraugoties uz to, uz otrā brauciena startu gājām optimisma pilni. Tas padevās ļoti labs trim sportistiem - man, Kevinam Ēriksonam un Antonam Marklundam, taču tad sekoja ļoti neveiksmīga situācija ar Marklundu - rats pret ratu un mašīna palecās gaisā. Tad sekoja vēl viens sitiens, kā rezultātā pusass pārlūza uz pusēm, kas liecina par trieciena spēku. Tālāk nācās vien sasniegt finišu. Ļoti gribētu, lai puiši jau tagad sataisītu mašīnu un varētu braukt trešo kvalifikāciju, tomēr jāsagaida rītdiena, kur treniņš, un tad pilnā jaudā trešā un ceturtā kārta!”

ARTIM ATJAUTĪGA STRATĒĢIJA UN LIELISKS ĀTRUMS
Arta Baumaņa cīņa Hellas trasē tika uzsākta jau piektdien, kad risinājās pirmā kvalifikācijas kārta. Tajā Artis uzrādīja ceturto labāko rezultātu, finišējot uzreiz aiz Espena Izaksaetres. Tieši šis somu sportists atradās priekšā Artim arī otrajā braucienā, tomēr tika nolemts lieki neriskēt un turēties aizmugurē, kā rezultātā otrajā braucienā Artis Baumanis ierindojās 10. vietā.

Lai gan Hellas trasē braucēji, kas startē ārmalā tradicionāli pirmajā aplī dodas ‘džokerī’, trešajam braucienam Artis izvēlējās atšķirīgu stratēģiju, veicot plašu pirmo pagriezienu un apsteidzot konkurentus. Stratēģija atmaksājās, jo tika sasniegta uzvara savā braucienā un trešā vieta kopējā ieskaitē.
Noslēgt kvalifikāciju ar uzviju gan neizdevās. Lai gan ceturtajā kvalifikācijā tika uzņemts lielisks ātrums, no ‘džokera’ sekcijas izbraukušais Jesse Kallio ar agresīvu manevru izspieda Arti ārmalā, liedzot viņam izcīnīt uzvaru braucienā.
Tas gan neradīja problēmas cīņai par pusfinālu, kas pārliecinoši tika sasniegts ar sesto vietu kvalifikācijā kopējā ieskaitē un nodrošinātiem 11 punktiem čempionāta kopvērtējumā vēl pirms pusfināla brauciena.

“JĀBŪT APMIERINĀTIEM AR TO, KO ESAM IZCĪNĪJUŠI”
Artis Baumanis: “Ir noslēgusies jau otrā sacensību diena. Pēc četrām kvalifikācijas kārtām esmu sestajā pozīcijā, kas nozīmē otro rindu otrajā pusfinālā. Jāsaka, ka šeit ir kādi desmit ļoti ātri braucēji. Izdevās sevi parādīt trešajā kvalifikācijā, kad kādi pieci no mums iebrauca pussekundes robežās. Tas parāda, ka līmenis šeit ir ļoti augsts un jābūt apmierinātiem ar to, ko esam izcīnījuši. Trase ir ļoti īpatnēja, jo visu laiku jābrauc ātri un uz riska robežas. Protams, jāstrādā arī ar galvu, lai būtu ātrums šajā viltīgajā trasē. Interesanti, ka šeit ir ļoti laba saķere, līdz ar to var izspiest visu no mašīnas!”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš