Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Noivils pārspēj Tanaku un kļūst par Sardīnijas rallija līderi

Noivils pārspēj Tanaku un kļūst par Sardīnijas rallija līderi
Tjerī Noivils pirmajā ātrumposmā
Foto: AFP/Scanpix

Beļģu pilots Tjerī Noivils ("Hyundai") ceturtdienas vakarā pasaules rallija čempionāta septītajā posmā Sardīnijā superspeciālajā ātrumposmā uzstādīja ātrāko rezultātu, kļūstot par šo sacensību līderi.

Ceturtdien tika aizvadīts divus kilometrus garais superspeciālais ātrumposms, kurā Noivils par 0.2 sekundēm pārspēja igauņu autosportistu Otu Tanaku ("M-Sport Ford"), bet trešo vietu ieņēma Danijs Sordo ("Hyundai"). Aiz pirmā trijnieka palika Elfins Evanss ("M-Sport Ford"), kuram ar vienādu rezultātu sekoja Heidens Padons ("Hyundai") un sezonas līderis Sebastjēns Ožjē ("M-Sport Ford").

Noivils uz šo posmu ieradies kā kopvērtējuma otrās pozīcijas īpašnieks, no līdera Ožjē atpaliekot 22 punktus. Pēdējos četros posmos pēc kārtas viņš kāpis uz pjedestāla, gūstot arī divas uzvaras, turklāt pērn tieši Sardīnijā Noivils izcīnīja vienīgo uzvaru sezonā. Igaunis Tanaks pēc sešiem veiktiem posmiem ir ceturtajā vietā sezonas kopvērtējumā un izteicies, ka Sardīnijā mērķē uz vismaz pjedestālu, ja ne uzvaru.

Sardīnijas grants rallijā šonedēļ paredzēti 19 ātrumposmi ar kopējo garumu 312 kilometri, un cīņa turpināsies šodien, kā arī sestdien un svētdien.

Ožjē šajā rallijā būs grūts uzdevums - tā kā viņš ir pasaules čempionātā vadībā, trasē būs jābrauc pirmajam, kas nozīmē spēlēt ceļa attīrītāja lomu un tas parasti būtiski atsaucas uz rezultātu.

Pirmo reizi "Citroen" komandas sastāvā ar WRC auto startē Andreass Mikelsens, kurš pērn pārstāvēja "Volkswagen" krāsas, bet šīs sezonas pirmo daļu aizvadīja pie R5 klases auto stūres. Pagaidām gan viņam līgums tikai uz vienu posmu. Norvēģis pirmajā ātrumposmā ieņēma astoto vietu un bija ātrākais no "Citroen" trijotnes.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc 1. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC2:01.8
2.Ots TanaksFord Fiesta WRC ’17+0.2
3.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+0.4
4.Elfins EvanssFord Fiesta WRC ’17+0.5
5.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC+0.9
=Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC ’17+0.9
7.Madss OstbergsFord Fiesta WRC ’17+1.0
8.Andreass MikelsensCitroën C3 WRC+1.1
9.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+1.2
10.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+1.6

Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.