Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Korsikas WRC rallijā līderis Noivils, Mīke izstājas

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Korsikas WRC rallijā līderis Noivils, Mīke izstājas
Foto: Autosport.com

Par pasaules rallija čempionāta (WRC) Korsikas salas rallija jauno līderi kļuvis Tjerī Noivils no ''Hyundai'' vienības, kamēr līdzšinējais līderis Kriss Mīke (''Citroen'') bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ.

Pēc pirmās Korsikas salas rallija dienas līderis bija ''Citroen'' pilots Kriss Mīke, kuram desmit sekundes zaudēja franču rallija braucējs un šī brīža čempionāta līderis Sebastjans Ožjē no ''M-Sport'' vienības. Tikmēr 25 sekundes atpalika beļģu sportists Tjerī Noivils.

Sestdien rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic četri posmi (131 km).

Dienas pirmajā 48 kilometrus garajā posmā ļoti ātrs bija Tjerī Noivils, kurš par 4,7 sekundēm apsteidza somu sportistu Juhu Hanninenu, bet 8,8 sekundes atpalika Mīke. Kopvērtējumā joprojām līderis bija Mīke, taču otrajā vietā esošā Sebastjana Ožjē pārsvars pār trešajā vietā esošo Noivilu bija vairs tikai 0,6 sekundes.

Arī nākamo posmu ātrāk par visiem veica Noivils, kamēr Mīke finišu sasniedza devītajā vietā. Kā vēlāk noskaidrojās, tad posma beigās Mīkes auto bija dzinēja defekts, kas liedza pabraukt ātrāk. Pēc finiša sasniegšanas Mīke, kurš joprojām vēl bija līderis, bija spiests izstāties.

Pēc servisa parka septītajā ātrumposmā notika līderu maiņa, jo vadību pārņēma Noivils, taču viņam tikai 2,2 sekundes zaudēja Ožjē. Taču dienas pēdējā posmā arī Ožjē auto radās tehniskas problēmas, kā rezultātā viņš Noivilam zaudēja daudz laika.

Līdz ar to pēc divām dienām līderis ir Noivils, kurš jau par gandrīz 39 sekundēm ir priekšā Ožjē, bet trešajā vietā ir Noivila komandas biedrs Dani Sordo, kurš zaudē gandrīz minūti.

WRC2 klasē joprojām visiem pa priekšu brauc Andreas Mikelsens, kuram vairāk nekā minūti zaudē soms Tēmu Suninens, bet trešajā vietā atrodas franču pilots Johans Rsels.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic divi ātrumposmi (64,20 km), no kuriem dienas pirmā posma garums būs 53 kilometri.

Jāpiebilst, ka, ja svētdien uzvarēs Noivils, tad pirmajos četros posmos uzvarējuši būs četri dažādi autoražotāji.

Rallija rezultāti pēc divām dienām:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC2:44:10.2
2.Ogier SébastienFord Fiesta WRC '17+38.9
3.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+57.7
4.Latvala Jari-MattiHyundai i20 Coupe WRC+1:09.4
5.Breen CraigCitroën C3 WRC+1:12.2
6.Paddon HaydenHyundai i20 Coupe WRC+1:43.8
7.Mikkelsen AndreasŠkoda Fabia R5+6:21.7
8.Suninen TeemuFord Fiesta R5+7:29.6
9.Sarrazin StéphaneŠkoda Fabia R5+7:46.8
10.Rossel YohanCitroën DS3 R5+9:56.5

     [+] [-]

, 2017-04-09 05:58, pirms 7 gadiem
Sportcentrs arī izracis to pašu tabulu , kādu izrok citi LV portāli, ka Latvala brauc ar Hyundai. !!!! Bet patreiz izskatās ka vispēcīgākie uz doto momentu ir Citroen.