Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs atgriešanos WRC sāk pieticīgi, vadību pārņem Noivils

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs atgriešanos WRC sāk pieticīgi, vadību pārņem Noivils
Sebastjēns Lēbs
Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Ceturtdienas vakarā Meksikā ar pirmo ātrumposmu startēja pasaules rallija čempionāta (WRC) trešais posms, kurā uz starta pēc ilgāka pārtraukuma atgriezies deviņu titulu īpašnieks Sebastjēns Lēbs. Pieredzējušais pilots, kurš “Citroen” komandā uz šo posmu nomainījis Kreigu Brīnu, bija desmitais ātrākais, kamēr labāko rezultātu uzstādīja Tjerī Noivils no “Hyundai”.

Rallijs aizsācies Meksikas centrālās daļas pilsētas Gvanahvato ielās, kur ceturtdien sportistiem bija jāaizvada 2.53 km garš ātrumposms “Monster Street Stage GTO”. Klātienē to bija ieradušies vērot desmitiem tūkstošu līdzjutēju.

Noivils distanci veica visātrāk, tuvāko sekotāju Otu Tanaku (“Toyota”) pārspējot par gandrīz divām sekundēm. Trešais ātrākais bija pašreizējais čempions Sebastjēns Ožjē (“M-Sport Ford”), kurš bija 0.1 sekundi lēnāks par igauni. Tiesa, rezultāti šobrīd ļoti sīvi un galvenās cīņas notiks piektdien, sestdien un svētdien.

“Šis bija lielisks ātrumposms, bet nedēļas nogale būs grūta,” secina pasaules čempionāta līderis Noivils, kuram piektdien plānotajos grants ātrumposmos jādodas pirmajam. “Mēģināšu izbaudīt sacīkstes. Man ir prieks te atrasties, jo šeit ir lieliska atmosfēra.”

Piektdien Meksikas rallijā jāaizvada deviņi ātrumposmi, sestdien gaidāmi vēl deviņi, bet svētdien – pēdējie trīs.

Pēc aizvadītiem diviem posmiem WRC kopvērtējumā ar 41 punktu vadībā ir Noivils, kurš Montekarlo rallijā ieguva piekto vietu, bet Zviedrijas rallijā prata uzvarēt. Desmit punktus viņam šobrīd zaudē pirmā posma uzvarētājs Ožjē, kurš Zviedrijā palika vien desmitais, kamēr trešais ar 23 punktiem pagaidām ir “Toyota” pilots Jari-Mati Latvala. Igaunijas pārstāvis Tanaks šobrīd piektais.

Meksikas rallija rezultāti pēc SS1:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC2:06.7
2.Ots TanaksToyota Yaris WRC+1.9
3.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC+2.0
4.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+2.5
5.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+2.9
6.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+3.2
7.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+3.5
8.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+4.5
9.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+4.6
10.Sebastjēns LēbsCitroën C3 WRC+4.7

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati