Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Prezentēts Dakaras rallija Āfrikas posmu maršruts

Juris Grīns
Juris Grīns

Prezentēts Dakaras rallija Āfrikas posmu maršruts
Foto: rallystar.net

Kopš Dakaras rallijs vairs nenotiek Āfrikā, ne gadu nav rimušās baumas par sacensību atgriešanos "melnajā" kontinentā. Šobrīd organizatori ir tuvu tam, lai atkal rīkotu ralliju tā tradicionālajā mājvietā, ar iespējamu maršrutu cauri Āfrikas dienvidu valstīm.

Dakaras rallijs Āfriku pameta pēc tam, kad 2008. gadā nācās atcelt tur plānotās sacensības pārāk bīstamo apstākļu dēļ. Jau 11 gadus tas tiek rīkots Dienvidamerikā, taču šajā kontinentā valstis pašlaik piedzīvo ekonomisko lejupslīdi, kā rezultātā šī gada janvārī vien Peru bija gatava uzņemt sacīkšu dalībnieku, turklāt arī pēc ilgākām pārdomām.

Rallija direktors Etjēns Laviņs paudis, ka vislabprātāk nākamgad atkal redzētu maršrutā Argentīnu, Čīli un Peru, kas nodrošinātu lielāku ģeogrāfisko daudzveidību. Laika, lai visu sarīkotu no jauna ir maz, un paralēli jau gandrīz gadu notiek darbs pie izpētes par iespējām Dakaru pārcelt atpakaļ uz Āfriku.

Atklātībā nonācis iespējamais 2020. gada Dakaras rallija maršruts, kur starts un finišs noteikts Dienvidāfrikas Republikas pilsētā Keiptaunā, bet maršruts šķērsotu arī Namībiju, Angolu un Botsvānu.

Zināms, ka nesen Angolas motosporta federācijā patiesi apspriests jautājums par iespējamo Dakaras rallija uzņemšanu jau 2020. gadā. Tāpat Dakaras rallija rīkotāji esot runājuši ar Namībijas motosporta federāciju. Namībijas pārstāvji gan min, ka maršrutā būtu trīs, nevis četras valstis.

Vēsturiski Dakaras rallijs biežāk noticis Āfrikas ziemeļos un vidienes rietumos, finišējot Senegālas galvaspilsētā Dakarā, taču ne vienmēr. 1992. gadā finišs jau tika organizēts Keiptaunā.

Parādījušās arī baumas, ka alternatīvā variantā 2020. gada maršrutā varētu tikt iekļautas tuksnešiem bagātās Tuvo Austrumu valstis, taču par to informācija ir skopa.

Iespējamais 2020. gada Dakaras rallija maršruts:

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

  +1 [+] [-]

, 2019-02-09 09:26, pirms 5 gadiem
Būtu super

  +1 [+] [-]

, 2019-02-09 12:24, pirms 5 gadiem
Sen jau bija laiks!!!!!!

     [+] [-]

, 2019-02-09 17:03, pirms 5 gadiem
nu ko , līdz ar to palielinās iespēja beidzot atkal redzēt mūsējos Dakārā