Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Niklass Gronholms debitēs rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Niklass Gronholms debitēs rallijā
Niklass Gronholms
Foto: GRX Team

Divkārtējā pasaules rallija čempiona (WRC) Markusa Gronholma dēls Niklass Gronholms, kurš šosezon ļoti veiksmīgi startēja Pasaules rallijkrosa čempionātā (Pasaules RX), janvāra beigās debitēs rallijā, piedaloties Lapzemes rallijā.

Šogad Niklass startēja Pasaules RX čempionātā, izcīnot augsto septīto vietu, piekāpjoties vien rūpnīcu komandu braucējiem.

Nesen Niklass pirms Ziemassvētkiem aizvadīja pirmos testus ar ''Škoda Fabia R5'', bet pirms rallija gaidāmi vēl vieni testi. Tiek ziņots. ka Gronholms startēs ar ''Škoda Fabia R5'' automašīnu, kur viņa stūrmanis būs Anti Linaketto.

''Mērķis rallijā būs noturēties uz ceļa un nobraukt maksimāli daudz kilometrus,'' iesāk Niklass Gronholms. ''Finišēšu 20.vietā vai 5.vietā - tam šajā eksperimentā nebūs nekāda nozīme, jo galvenais ir noķert lieliskas sajūtas un gūt pieredzi, ko varēsim izmantot vēlāk. Šis rallijs būs kā treniņš rallijkrosam. Lielākais izaicinājums būs braukt ar stenogrammu un saprast to.''

''Zinu, ka tas nebūs viegli, taču galvenais ir braukt un gūt prieku sniegotajos ceļos,'' saka Niklasa tēvs Markuss Gronholms, kurš šajā rallijā ir uzvarējis trīs reizes.

Atgādināsim, ka Lapzemes rallijā debitēs F1 pilots Valteri Botas, kura rīcībā būs M-Sport komandas ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīna.