Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Rally Alūksne'' organizators: ''Rallijs notiks kā plānots''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Rally Alūksne'' organizators: ''Rallijs notiks kā plānots''
Apstākļi rallija norises vietā
Foto: Rally Alūksne

Lai arī pēdējās dienās ir bažas par ''Rally Alūksne'' norisi, sacensību organizators Renārs Salaks portālam Go4speed.lv atzina, ka rallijs 19.-20.janvārī notiks kā plānots, jo Alūksnē ceļi esot apmierinošā stāvoklī.

Pēdējās dienās gan sportisti, gan skatītāji ir neizpratnē par to, vai 19.-20.janvārī ''Rally Alūksne'' notiks kā plānots. Lai notiktu šis ziemas rallijs, trases segumam ir jābūt sasalušam, un tāds šobrīd arī Alūksnē ir trases stāvoklis - sasalis un vietām zemi klāj sniegs un ledus.

''Jautātājiem, kas jautā, kāds ir atcelšanas datums, tad mums tādu nav. Mēs neesam atslābuši un strādājam visu laiku, tāpēc 19.-20.janvārī Alūksnē rallijs notiks. Protams, ar šīm siltajām dienām, kas bija iepriekš, ledus gandrīz ir pazudis, bet varu pateikt, ka Valsts mežos vietām vēl ir ledus un gar malām arī pa kādai kupenai. Arī ceļi vēl joprojām ir sasaluši. Pāris vietās vēl paspējām pāriet ar greideri, tāpēc šobrīd trase ir sagatavota un gluda. Arī prognozes liecina, ka sals pastiprināsies un pieturēsies, tāpēc pilnai laimei atliek vien gaidīt sniegu. Uzskatu, ka pie šādas ziemas trasi izdevies sagatavot lieliski, tāpēc neko labāku vairs nevar vēlēties. Līdz ar to šobrīd svarīgākais jautājums ir tāds, pa kādu segumu sportistiem būs jābrauc – pa sasaluši granti, sniegu vai ledu,'' stāsta Renārs Salaks.

Kā pēdējos gados ierasts, tad dalībnieki pieteikšanos sacensībām bieži vien atstāj uz pēdējo brīdi, tāpēc Renārs aicina sportistus būt aktīvākus. ''Latvijā sportisti bieži sacensībām piesakās pēdējā brīdī, kas, manuprāt, nedaudz čakarē gan organizatorus, gan citus sportistus, gan arī līdzjutējus, kuri nezina, kurš un cik daudz brauks. Zinu, ka vairākas ekipāžas, kuras vēl nav sarakstā, drīzumā aizvadīs testus. Domāju, ka vēl pāris labu braucēju būs noteikti.''

Sacensību organizators piebilda, ka no sportistiem interese ir liela, taču daudzi vēl nogaida, lai pārliecinātos, ka rallijs netiks atcelts. ''Sportisti zvana nepārtraukti un pa vairākām reizēm dienā. Arī igauņi interesējas, bet pagaidām nepiesakās un gaida līdz beidzamajam. Šobrīd visas prognozes rāda, ka līdz nākamajai trešdienai ir stabils mīnuss, tāpēc trasei nekas nevar notikt. Tagad tikai jāgaida sniegs,'' tā Renārs.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed