Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Rally Alūksne" dalībnieku sarakstā 90 ekipāžas

"Rally Alūksne" dalībnieku sarakstā 90 ekipāžas
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc dažām dienām, 13. janvārī ar “Rally Alūksne” startēs Baltijas rallija sezona. Ir noslēgusies sportistu pieteikšanās un noskaidrojies, ka Latvijas, Lietuvas, Igaunijas rallija un rallijsprinta čempionātu posmā uz starta stāsies ievērojams skaits dalībnieku – 90 ekipāžas.

“Rally Alūksne” reizē būs Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu pirmais posms, kā arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu atklāšanas sacensības. Rallijs norisināsies 13. un 14. janvārī, pirmās dienas vakarā dalībniekiem tumsas apstākļos veicot pirmos trīs ātrumposmus, kamēr sacensību otrajā dienā sportistus, kuriem pievienosies arī rallijsprinta ekipāžas, gaida vēl septiņi ātrumposmi. Kopējā “Rally Alūksne” ātrumposmos veicamā distance būs mazliet lielāka par 100 kilometriem.

Jau tradicionāli “Rally Alūksne” kāda no viena tilta piedziņas ekipāžām iegūs naudas balvu 1000 eur apmērā. Šogad balvu saņems tā ekipāža, kas būs visātrākā sacensību noslēdzošajā ātrumposmā.

Šogad Alūksnes rallijs atkal notiks īstas ziemas apstākļos, turklāt priecē arī ievērojamais dalībnieku skaits – 90 ekipāžas. Rallija ieskaitē, aizvadot abas sacensību dienas, brauks vairāk par 50 ekipāžām. Latvijas rallija čempionāta ieskaitē pieteiktas 31 ekipāža, bet Igaunijas rallija čempionātā par ieskaites punktiem sacentīsies 39 dalībnieki. Tikmēr Latvijas rallijsprinta čempionāta ieskaitei pieteikušās 30 ekipāžas, bet 23 brauks Lietuvas rallijsprinta čempionāta vērtējumā.

Uz starta izies pērnā gada “Rally Alūksne” uzvarētājs un Latvijas čempions rallijā LRC1 grupā Kalle Rovanpera, kurš arī šogad brauks ar “Škoda Fabia R5”. Sacensībām pieteicies arī pagājušā gada Lietuvas rallija čempions Jānis Vorobjovs, kā arī 2015.gada Latvijas rallija čempions Guntis Lielkājis, kura rīcībā būs “Mitsubishi Lancer Evo IX”. Dalībnieku sarakstā atrodams arī 2016. gada Eiropas rallija čempionāta bronzas medaļnieks Ralfs Sirmacis, kurš pieteicies dalībai RK1 klasē ar “Mitsubishi Lancer” – pērn viņš Alūksnē ieguva otro vietu. Nopietns kandidāts uz uzvaru šoreiz būs Nikolajs Grjazins ar “Škoda Fabia R5”

Pagājušā gada Latvijas čempions LRC3 grupā Mārtiņš Sesks uzsācis sadarbību ar titulēto stūrmani Andri Mālnieku un turpinās braukt ar “Peugeot 208 R2”. Pirmo reizi uz starta Latvijas rallija trasēs redzēsim 2003. gada WRC čempiona Petera Solberga dēlu Oliveru, kurš 15 gadu vecumā tieši pie mums uzsāks savas gaitas šajā sporta veidā, startējot ar “Sports Racing Technologies” komandas “Peugeot 208 R2”. Daņila Belokoņs tikmēr no priekšpiedziņas klases pārgājis uz pilnpiedziņu un Alūksnē startēs ar “Mitsubishi Lancer”.

No pārējo Baltijas valstu spēcīgākajiem pārstāvjiem jāmin Vitauts Šveds (“Mitsubishi Lancer Evo X”), Aiko Aigro (“Mitsubishi Lancer Evo VI”), Egidijs Valeiša (“BMW M3”).

Līdzjutējiem tikmēr iespējams iegādāties biļetes uz Alūksnes ralliju – tās pieejamas “bilesuparadize.lv“, un cena ieejai uz visiem ātrumposmiem ir 5 eur. Savukārt Alūksnes kultūras namā līdz 11. janvārim biļetes nopērkamas par īpašu cenu – 3 eur.

Izmantotie resursi:
4rati.lv


, 2017-01-10 09:41, pirms 7 gadiem
3 valstu čempionāti un 2 rallijsprinti-90 dalībnieki... nekas iepriecinošs!
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.