Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

463 ekipāžas gatavas Dakāras rallijreidam

463 ekipāžas gatavas Dakāras rallijreidam
Foto: AFP/Scanpix

Pēc mazāk kā mēneša tiks dots starts slavenākajam un grūtākajam rallijam - Dakāras rallijreidam, kurš arī šogad norisināsies Dienvidamerikā.

Iepriekš Dakāras rallijs sākās un beidzās Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā, taču 2012.gada rallijreids startēs Argentīnas pilsētā Mar del Platā, bet finišēs Peru pilsētā Limā.

Šogad sportistiem būs jāveic 14 ātrumposmi, taču katras klases braucējiem kopējā distance būs savādāka – motocikliem un kvadracikliem kopā rallija režīmā būs jāveic 4 406 kilometri, vieglajām automašīnām 4 191 km, bet smagajām automašīnām - 4 151 km.

Pavisam kopā šim rallijam pieteikušās 463 ekipāžas - 186 motocikli, 31 kvadricikls, 171 vieglā automašīna un 75 smagās automašīnas. Pēc tam, kad VW paziņoja par aiziešanu no Dakāras rallija un pievēršanos WRC, daudzu spēcīgu sportistu dalība šajā rallijā bija zem lielas jautājumu zīmes. Taču, apskatot starta sarakstu, jāsecina, ka saraksts ir pieklājīgs. Kā pēdējais vieglo automašīnu klasē pieteicās pagājušā gada rallija uzvarētājs Nasers Al-Atija (''Hummer H3''), kurš brauks vienā komandā ar Robiju Gordonu. Vēl viens pagājušā gada VW rūpnīcas pilots šogad trasē dosies ar ''Toyota Pickup Hilux''.

Šogad beidzot atkal Dakāras rallijā startēs latvieši. Andris Dambis un Māris Saukāns trasē dosies ar elektropiedziņas automašīnu ''OSCar eO'', kamēr Ainārs Princis būs stūrmanis krievu pilotam Antonam Grigorjevam ("OSC").

Lai arī bija liela cerība, ka motociklu ieskaitē trasē varētu doties brāļi Vinteri, diemžēl šī iecere būs jāatliek par vēl vienu gadu, jo komandai neizdevās nodrošināt finansējumu šim dārgajam pasākumam. Kā allaž, tad motociklu klasē dalībnieku sastāvs ir spēcīgs - Marks Koma, Sirils Desprē, Helders Rodrigezs, Deivids Kastē, Fransisko Lopezs.

Ardievas Dakāras rallijam (kā pilots) teicis septiņkārtējais Dakāras rallija uzvarētājs Vladimirs Čagins, taču tas nenozīmē, ka ar to Kamaz ēra šajā rallijā beigusies. Tagad par uzvaru varēs cīnīties Aless Lopreis, Žerārds de Rojs un, protams, divi krievu piloti - Eduards Nikolajevs un Airats Mardējevs, kuri brauks ar Kamaz un kurus konsultēs tieši Čagins.

Izmantotie resursi:
www.dakar.com


, 2011-12-09 14:06, pirms 12 gadiem
Par Naseru un Robiju!
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.