Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

''Lada RX'' sacensībās uzvar Aigars Tīdmanis

''Lada RX'' sacensībās uzvar Aigars Tīdmanis
Publicitātes foto

Ātruma festivāla „Kurzeme” un „Rally Liepāja” ietvaros sestdien norisinājās arī Liepājas rallija zvaigžņu cīņas ar „LADA RX” automašīnām. Sīvā cīņā uzvarēja žiguļu braucējs Aigars Tīdmanis, apsteidzot par 7 sekunžu simtdaļām savu tuvāko sekotāju Danu Lešču, demonstrējot lielisku sniegumu.

Sacensībās šogad piedalījās Renārs Francis, Dans Lešcs, Aigars Tīdmanis, Mārtiņš Būčiņš, kartingists Andris Valters, aktieris Viktors Ellers un LADA RX kustības Latvijā vadītājs Jānis Bergs.

Aigars Tīdmanis daloties sajūtās par sacensībām norāda, ka „trase nebija ļoti sarežģīta, bet bija pāris vietas, kuras bija bīstamākas un kur normāli neriskētu, bet finālā jau bija tā sajūta, ka ir jādara uz pilnu jaudu un tas arī atmaksājās. Ir liels gandarījums un laba nojauta mani pavadīja visu dienu par iespēju uzvarēt.”

Otrais ātrākais “Žiguļu” braucējs bija Dans Leščs, kurš rallija trasē tikai nedaudz atpalika, savukārt trešo vietu ieņēma Mārtiņš Būčiņš. Jāatzīmē, ka lielisku starta reakcijas laiku šogad uzrādīja arī Andris Valters 0,01 un 0,06 sekundes. „Ņemot vērā, ka mašīnu startā noliek 40 cm no starta, tad šī spēja pārbraukt pāri starta līnijai tādā ātrumā ir apbrīnojama,” skaidro ātruma festivāla „Kurzeme” projektu vadītājs Uldis Hmieļevskis.

Informāciju sagatavoja:
Dita Dzene
Ātruma festivāla “Kurzeme” preses pārstāve


Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.