Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Traubergs: "Sportistus negaidīti pārsteidza pamatīgas lietusgāzes, zibens un pērkons"

Juris Grīns
Juris Grīns

Traubergs: "Sportistus negaidīti pārsteidza pamatīgas lietusgāzes, zibens un pērkons"
Foto: Kalvis Zaļaiskalns Photography

Svētdien Biķernieku kompleksajā sporta bāzē noslēdzās “Biķernieku Motorsporta Festivāls”. Autosporta notikums pārsteidza ar vēl nebijušu sacensību formātu, divās dienās, vienā trasē sacentās trīs dažādas autosporta disciplīnas – rallijkross, folkreiss un autošosejas sacensības “Dzintara Aplis”. Festivālā startēja vairāk nekā 140 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Krievijas.

Jānis Bergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators: “Biķernieku Motorsporta Festivāla pirmajā dienā visiem bija iespēja izbaudīt pamatīgu autosporta kokteili – rallijkross, folkreiss un autošosejas sacensības. Neskatoties uz sacensību otrās dienas mainīgajiem laikapstākļiem, sacensības izdevās ļoti labi, skatītāji bija daudz un sportisti mums sagādāja iespaidīgas un spraigas cīņas.”

Festivāla pirmajā dienā savus sacensību braucienus aizvadīja autošosejas sacensību “Dzintara Aplis” dalībnieki, TOP20 folkreisa braucēji un Latvijas Rallijkrosa čempionāta 3. posma dalībnieki. Sacensību otrajā dienā, trasē sacentās Latvijas Rallijkrosa čempionāta 3. posma atlikušās klases, kā arī Lietuvas Rallijkrosa čempionāta un Baltijas Rallijkrosa kausa dalībnieki.

Ivo Traubergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators: “Otrās sacensību dienas pusdienlaikā gan sportistus, gan organizatorus negaidīti pārsteidza pamatīgas lietus gāzes, zibens un pērkons, kas uz neilgu laiku apstādināja sacensību norisi. Būtiskas problēmas tas neradīja un organizatoru komanda veiksmīgi sagatavoja trasi, lai varētu turpināt sacensības. Kopumā uzskatu, ka abas sacensību dienas esam aizvadījuši ļoti labi, apmierināti esam mēs paši un arī sportisti.”

Labākie pēc braucieniem sacensību otrajā dienā

Latvijas Rallijkrosa čempionāta 3. posms:
BMW RX 3000 klasē: 1. Mikelis STENGREVICS, 2. Kaspars FRICSONS, 3. Dainis VALEINIS.
CK 650 kroskartu klasē: 1. Davis TOBIASS, 2.Laur LANGEPROON, 3. Peep LANGEPROON.

Latvijas Rallijkrosa čempionāta 3. posms/ Baltijas Rallijkrosa kauss:
XTREME Kroskartu klasē: 1. Ronalds BALDINS, 2.Allan KAKRI, 3. Josef Ralf NOGENE.

Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 1. posms:
JUNIOR 1000 klasē: 1. Valdas MIKUZIS, 2. Normantas LEPSYS, 3. Rytis GURKLYS.

Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 1. posms/ Baltijas Rallijkrosa kauss:
SUPER 1600 klasē: 1. Edijs OSS, 2. Juris SPIKIS, 3. Erki LIND.
TOURING CAR klasē: 1. Kristaps GRUNTE, 2. Andrus KARU, 3. Janis IKERS.
OPEN RX SUPERCAR klasē: 1. Mart TIKKERBAR, 2. Janis VEGERIS, 3. Arvydas GALINIS.