Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ožjē: "Nebiju iztēlojies, ka mana pēdējā sezona būs šāda"

Ožjē: "Nebiju iztēlojies, ka mana pēdējā sezona būs šāda"
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Lai gan jau pagājušajā vasarā Sebastjēns Ožjē paziņoja, ka 2020. gada sezona būs viņa pēdējā pasaules rallija čempionātā, šobrīd pasaulē notiekošais licis franču pilotam aizdomāties. Iespējams, viņš tomēr pagarinās līgumu ar "Toyota" komandu.

Aizvadot pirmo sezonu "Toyota" rūpnīcas vienībā, pirmo trīs šīs sezonas posmu laikā Ožjē uzvarējis vienu reizi un ir šī brīža kopvērtējuma līderis. Pagājušajā gadā sportists atzina, ka turpmāk vēlas pievērsties citiem autosporta projektiem, piemēram, jaunajam bezceļu sacīkšu seriālam "Extreme E", kurā viņš jau pilda sūtņa lomu, līdz ar to nākamgad WRC sacensībās vairs pavisam noteikti nepiedalīšoties.

Tiesa, šobrīd situācija pasaulē likusi atcelt jau trīs pasaules čempionāta posmus, kas bija plānoti Argentīnā, Portugālē un Sardīnijā, tāpat drīz tikšot atcelts Kenijas rallijs, kam bija jāatgriežas kalendārā pēc ilgāka pārtraukuma. Ožjē atzīst, ka šādi nebija paredzējis savas izcilās WRC karjeras noslēgumu.

"Patiesībā, savu pēdējo sezonu es biju iztēlojies savādāku," atzīst sešu pasaules rallija čempiona titulu īpašnieks.

Arī "Toyota" komanda un tās vadītājs Tomijs Makinens netieši norāda, ka Ožjē varētu piekrist līguma pagarināšanai uz 2021. gadu.

"Šobrīd vēl ir pāragri spriest," saka Makinens, nenoliedzot, ka šāda iespēja pastāv. "Pagaidīsim, kas notiks dažu nākamo mēnešu laikā."

Ožjē gan nav sajūsmā par jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, kas paredz hibrīda tehnoloģiju ieviešanu un, ko plānots realizēt jau 2022. gadā, līdz ar to diez vai šobrīd 36 gadus vecais sportists paliks čempionātā ilgāk par nākamo sezonu.

"Godīgi sakot, tas neizskatās pārāk aizraujoši," atzīst Ožjē. "Esmu pārliecināts, ka neatradīsiet nevienu WRC pilotu, kas gaidītu, kad mašīnas kļūs tādas."

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.